Een goede signaalprovider kiezen bij ZuluTrade

Bij ZuluTrade is het mogelijk om geheel geautomatiseerd te beleggen. Je hoeft niet langer lastige beslissingen te maken, want bij ZuluTrade is het mogelijk om experts met veel kennis rondom de markt te volgen. Op die manier volg je bewezen en goedlopende tactieken die al jaren of maanden goed lopen waardoor je kans op winst een stuk hoger ligt!

 • Zonder tijd te investeren kan je toch van beleggingen profiteren.
 • Laat professionals de moeilijke beslissingen maken.
 • Probeer ZuluTrade uit door middel van een demo account!

Klik hier om gratis een (demo) account aan te maken bij ZuluTrade

Signaalprovider kiezen en toevoegen

Voordat je echter automatisch kunt beleggen heb je een (gratis) account nodig bij ZuluTrade. Ga hiervoor naar de website en open een demo of live account. Met een demo account kan je signalen van providers volgen om de kwaliteit ervan te testen. Wanneer je vervolgens tevreden bent over de resultaten is het mogelijk om de signaalprovider ook live te volgen, waardoor je geld kunt verdienen door de exacte beleggingen van de provider over te nemen. Wanneer hij of zij EUR/USD koopt, zal jij dat bijvoorbeeld automatisch ook doen.

Welke signaalprovider past bij je?

Wanneer je van plan bent om een signaalprovider toe te voegen moet je op enkele zaken te letten. Het is immers je doel om winst te maken, en daarbij is het van belang dat de manier van beleggen van de provider ook bij jou past. Op deze pagina kan je enkele criteria terugvinden waarmee je een signaalprovider kunt beoordelen.

Criteria met betrekking tot kwaliteit

 • signaalaanbieders ZuluTradeWinst: het percentage van de beleggingen dat op winst uitdraait. Kies een hoog percentage rond de zeventig tot tachtig procent. Beleggers met percentages rond de honderd procent laten de posities vaak te lang open staan waardoor de open posities hoge verliezen genereren, de drawdown is dan te hoog.
 • Pips: pips geven aan hoeveel een belegger al met zijn strategie verdiend heeft. Pips zijn niet afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag of het valuta paar en bieden dus een goede indicatie van de kwaliteit. Kies een provider met minstens 100 pips winst.
 • Gemiddelde aantal pips: dit geeft aan hoeveel een provider gemiddeld per trade verdiend. Kies een trader die minstens vijf pips per trade verdient, anders gaat er veel geld verloren aan de spread (transactiekosten) van je broker.

Criteria met betrekking tot de veiligheid

 • Maximale drawdown in pips: de drawdown in pips geeft aan wat het maximale verlies is wat ooit heeft opengestaan. Open posities zijn niet definitief, maar wanneer het verlies te hoog oploopt kan je geld verliezen door een margin call.
 • Grafiek: kies een provider met een redelijk stabiele inkomstengrafiek zonder al te veel rare haperingen omlaag of omhoog. Bekijk tevens eens de drawdown grafiek om dit in verhouding te zien.
 • Open posities: controleer of de provider niet al te veel open posities heeft om eventuele verliezen te verbergen voor de belegger.

Criteria met betrekking tot de populariteit

 • Gebruikers: controleer hoeveel gebruikers de provider volgen en controleer of er ook veel live gebruikers tussen zitten. Bekijk tevens of de strategie bij de live gebruikers pips heeft opgeleverd.
 • Aantal sterren: gebruikers kunnen providers beoordelen op hun strategie, controleer of de beoordelingen niet al te negatief uit vallen voor de betreffende signaalprovider.
 • Waarschuwing: volg geen providers met een rode driehoek, zij maken meer verlies dan winst en traden roekeloos!

ZuluTrade_signaalprovider

Criteria met betrekking tot standvastigheid

 • Aantal weken: kies een provider met wat ervaring, het komt vaak voor dat een provider met uitzonderlijk goede resultaten snel weer instort.
 • Aantal trades: kies een provider die al veel beleggingen gedaan heeft, de statistieken zijn dan preciezer en de resultaten op de lange termijn van de strategie zijn eenvoudiger in te schatten.

Criteria met betrekking tot snelheid en efficiëntie

 • Gemiddelde aantal uren voor een open positie: kies hiervoor een waarde rond de twintig uur, het is niet handig om een positie gemiddeld dagen lang open te houden terwijl de inkomsten gering zijn. Vermogen dat niet beschikbaar is kan immers ook niet opnieuw ingezet worden!
 • Gemiddelde aantal pips
 • Trades: opent de belegger nog wel voldoende trades, of is hij niet meer actief?

Wijzig je signaalproviders met regelmaat

Voeg providers toe, probeer ze uit en verwijder ze wanneer de resultaten tegen vallen. Je kunt zelf providers toevoegen en verwijderen waardoor het eenvoudig is om resultaten te vergelijken en op die manier te optimaliseren. Begin met microlots (0.01, 1000 euro/dollar per keer) om het vervolgens langzaam op te bouwen. Je hoeft wel is waar niet meer te beleggen, maar het is nog steeds van belang om je eigen vermogen adequaat te beheren! Het is overigens ook mogelijk om ZuluTrade uit te proberen door middel van een gratis demo account.

Open direct een account bij ZuluTrade!