Wolters Kluwer aandelen kopen

Wolter Kluwer is een bekende Nederlandse uitgever. Wil je ook beleggen in Wolters Kluwer aandelen? Op deze pagina kan je lezen hoe je het beste aandelen Wolters Kluwer kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Wolters Kluwer vinden en de laatste bedrijfsresultaten bestuderen.

Aandelen Wolters Kluwer kopen

Je kan tegenwoordig met een druk van de muis zoveel aandelen Wolters Kluwer kopen als je wilt. Het is echter belangrijk om goed op te kosten te letten. Wanneer je te hoge transactiekosten betaalt, verspil je veel geld en rendement.

We hebben daarom een overzicht gemaakt van de beste aanbieders alwaar je direct Wolters Kluwer aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Wolter Kluwer Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% aan kosten Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in Wolters Kluwer

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen of speculeren op de koers van Wolters Kluwer. Denk je dat de uitgeverij met een nieuwe best seller komt? Dat zou de resultaten zomaar ten goede kunnen komen! Stappen steeds meer mensen over op digitale werken? Dan moet je maar eens goed onderzoeken of Wolters Kluwer ook in de toekomst nog bestaansrecht heeft.

Een goede partij alwaar je actief op de korte termijn kunt beleggen in CFD Wolters Kluwer is Plus500. Je kan hier beleggen in alle bekende Nederlandse aandelen. Ook kan je de mogelijkheden uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.):

Plus500 aanmelden

Koers Wolters Kluwer

Hieronder kan je de actuele koers van Wolters Kluwer bekijken. Ook kan je direct een CFD op Wolters Kluwer kopen of verkopen.

Resultaten Wolters Kluwer

Anno 2019 opereert Wolters Kluwer in meer dan 180 landen. In 40 landen is het marktleider. Wereldwijd werken er ruim 18.600 mensen voor deze uitgeverij. In 2018 werd er door Wolters Kluwer Nederland een omzet van 4.3 miljoen euro gerealiseerd, iets minder dan in 2017 en ongeveer hetzelfde als in 2016.

Aandelen Wolter Kluwer zijn zowel genoteerd aan de Euronext Amsterdam als onderdeel van de AEX- en Euronext 100 indices.

Geschiedenis Wolters Kluwer

De geschiedenis van Wolters Kluwer begint in Groningen met een boekwinkel van J. Wolters, in 1836. Later ontstond daaruit de uitgeverij J.B. Wolters. In 1858 kwam er concurrentie, nota bene van buurman P. Noordhoff. Beide uitgevers waren voornamelijk actief in de onderwijswereld.

In Alphen aan den Rijn werd in 1882 uitgeverij en drukkerij Samson opgericht. Gemeentesecretaris Nicolaas Samson stond aan de basis hiervan. Uitgeverij Samson had een grote rol in het drukken van bijvoorbeeld gestandaardiseerde formulieren, wetteksten en de commentaren hierop.

Ongeveer in dezelfde periode (1889) zag uitgeverij Kluwer het levenslicht. Vanaf het begin van de 20e eeuw was Kluwer dé uitgever op het gebied van fiscale regelgeving. Tjeenk Willink werd vanaf 1913 een populaire uitgever van juridische uitgaven. Maar wat gebeurde er met de aandelen na de Tweede Wereldoorlog?

Wolter Kluwer beleggen

Fusies na de Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog waren er een aantal fusies. Zo gingen de buurmannen Wolters en Noordhoff in 1968 samen verder als Wolters-Noordhoff. In datzelfde jaar besloten Kluwer en Tjeenk Willink ook samen te gaan. Tot slot fuseerden Samson en de nog niet genoemde uitgeverij Sijthoff. Zij bedachten de compleet nieuwe naam ICU, wat stond voor Informatie & Communicatie Unie.

Kluwer op overnamepad

Vanaf de jaren zeventig toog Kluwer op overnamepad. Een hele reeks aan uitgeverijen werd daarbij overgenomen. Daaronder onder andere Martinus Nijhoff (de uitgever van Van Dale), Stenfert Kroese en Libresso. Kluwer had daarbij een bijzondere aanpak. Alle overgenomen uitgeverijen werden ingedeeld in een aantal groepen en behielden hun eigen naam. Heel slim vanwege de herkenbaarheid voor de klant uiteraard.

In 1972 gingen ook Wolters Noordhoff, ICU en Tjeenk Willink samen. Elf jaar later ontstond de nieuwe naam: de Wolters Samson groep. Wanneer je belegt in aandelen Wolter Kluwer, investeer je dus in een rijke geschiedenis!

De geboorte van Wolters Kluwer

Kluwer was intussen een gewilde overnamekandidaat van Elsevier. Dat was echter zo’n beetje het laatste wat men wilde. De gesprekken met betrekking tot overname door Wolters Samson werden geïntensiveerd, wat leidde tot de gewenste overname in 1987. Wolters Kluwer was geboren.