De voor- en nadelen van daytrading

daytrading voordelenDaytraden is één van de vele vormen van het beleggen. Daystraden is een aparte vorm van beleggen, het is namelijk niet gericht op lange termijnen beleggen maar op korte termijnen. Bijvoorbeeld aandelen kopen en die zelfde dag nog verkopen op de beurs.

 Wat is daytrading nu eigenlijk?

Daytraden is het Engelse woord voor daghandelen, dit betekend dat je per dag handelt. Je koopt aandelen en enkele minuten of soms wel secondes later verkoop je ze weer. Een daytrader probeert hierdoor op de koersen van de beurs in te spelen en winst te maken door middel van de koerswijzigingen.

Een technische analyse is heel belangrijk bij het succesvol daytraden, op basis van de technische analyse weet je wanneer je moet kopen en verkopen. Wat dan ook meteen het belangrijkst is bij het daytraden is dat je de correcte en meest recentste informatie hebt en ook goed volgt. Zo probeert een daytrader te schatten hoeveel winst hij op een dag maakt.

Voordelen van daytrading

Er zitten meerdere voordelen aan daytrading, één van de grote voordelen aan daytraden is dat je beschikt over een hele grote vrijheid, een daytrader kan overal ter wereld beleggen, dit komt door de komst van het internet. Daytraders kunnen online alle informatie live bekijken. Ook bepaal je als daytrader zelf je werktijden wat ideaal is voor sommige mensen.

Nog een voordeel is dat een daytrader zich niet druk hoeft te maken om zijn aandelen als hij niet aan het werk is, meestal verkoopt een daytrader de zelfde dag nog zijn aandelen. Dit zorgt er dus voor dat je als daytrader een stuk minder stress hebt als je niet aan het werk bent.

Nadelen van daytrading

  • Niet iedereen kan zomaar gaan daytraden, voor het succesvol daytraden is veel kennis en kunnen vereist.
  • Wat voor sommige mensen ook als een nadeel kan worden gezien is dat je een groot start kapitaal nodig hebt om veel winst te maken met daytraden, daytraden is dus niet voor iedereen weggelegd.
  • Beleggen maar zeker daytrading blijft altijd speculeren, pas dus op met waar u in belegd.