Unilever aandelen kopen

unilever_logo

Unilever is een multinational op het gebied van voeding, schoonmaakartikelen en persoonlijke verzorging. Unilever is een merk waarmee we allemaal in ons leven te maken krijgen. Het is namelijk eigenaar van diverse merken waarvan lang niet iedereen weet dat ze eigendom zijn van dit concern. Wil je ook een investering doen in Unilever? Lees dan hier waar je het beste Unilever aandelen kunt kopen.

Unilever aandelen kopen

Een groot voordeel van een bedrijf dat bezig is met levensmiddelen, is dat de marktomstandigheden wat minder invloed hebben op de koers. Zelfs tijdens economische crisissen hebben we immers nog steeds voedingsmiddelen nodig. Het kopen van aandelen Unilever kan dan ook erg interessant zijn.

Maar bij welke broker kan je nu het beste Unilever aandelen kopen? In het onderstaande overzicht kan je zien bij welke brokers je aandelen Unilever kunt kopen en verkopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Unilever Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2+0, 038% voor Unilever Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1+0, 1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0, 06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Beleggen in Unilever aandelen

Het is ook mogelijk om actief te beleggen in Unilever aandelen. Dit is wel wat risicovoller. Wanneer je op het verkeerde moment instapt kan je zo een paar procent verlies maken. Wanneer je het goed aanpakt kan je echter zowel van de stijgingen als de dalingen profiteren. Als Unilever bijvoorbeeld een nieuw veelbelovend product lanceert, kan de koers zomaar een beetje stijgen.

Maar bij welke partij kan je nu het beste actief handelen in Unilever aandelen? Eén van de beste partijen hiervoor is Plus500. Bij Plus500 kan je handelen in CFD’s op Unilever aandelen. Je kan bij Plus500 de mogelijkheden onbeperkt met een demo uitproberen waardoor je eerst kunt ontdekken of op deze manier beleggen bij je past. Klik hieronder om een gratis demo te openen (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.):

Plus500 aanmelden

Unilever in Nederland

In Nederland had Unilever tot 2008 zes fabrieken. Toen werden de vestigingen in Delft, Loosdrecht en Vlaardingen gesloten. Dit betekende ook het einde van de productie in Nederland van o.a. Calvé pindakaas, van producten van Conimex en Knorr en van wasmiddelen. Deze productie werd verplaatst naar andere Europese landen.

Unilever had ooit 1.600 merknamen in haar portefeuille. Na het doorvoeren van een flinke afslanking onder de naam ‘Path to Growth’ zijn er daar nog ongeveer 400 van over gebleven. Dit zijn wel allemaal leidende merken.

Mislukte poging tot overname

In 2017 kwam er een overnamebod van de Kraft Heinz Company. Dit bod bedroeg 130 miljard euro, omgerekend 47 euro per aandeel. Unilever wees het bod echter af. Later trok Kraft Heinz haar bod ook in.

Bekende oud-werknemers

Een leuke weetje: verschillende bekende Nederlanders waren ooit werknemer van Unilever. Zo werkten o.a. Maarten van der Weijden en Rien Poortvliet, maar ook Mark Rutte en uiteraard Cor Boonstra voor dit grote, op diverse vlakken marktleidende concern.

Geen New Unilever

In 2018 kwam er een voorstel op tafel om de bedrijfsstructuur van Unilever te vereenvoudigen. Er zou één moederbedrijf komen, genaamd New Unilever. Door veel tegenstemmers ging dit plan niet door. Een belangrijke reden hiervoor was dat het aandeel Unilever zijn plaats in de FTSE 100 aandelenindex kwijt zou raken. Hierdoor zou ook de koers van het aandeel flink onder druk komen te staan.

Beknopte geschiedenis

De historie van Unilever is rijk en heel uitgebreid. We beschrijven een paar belangrijke momenten. In 1870 werd in Oss de Stoomboterfabriek opgericht. Onder de naam Anton Jurgen’s Margarinefabrieken werd dit ’s werelds eerste margarinefabriek. Twee jaar later startte Simon van den Bergh ook een margarinefabriek, ook in Oss. Daarna ontstonden er veel meer van dit soort boterfabriekjes.

In 1874 begon de Engelsman William Hesketh Lever samen met zijn broer het bedrijf Lever & Co. Zij verkochten Sunlightzeep. In 1901 verscheen Sunlight ook op de Nederlandse markt. Ondertussen zag in Nederland in 1894 Zeeuws Meisje het levenslicht. Vanaf 1914 kochten Jurgens en van den Bergh verschillende Nederlandse margarinefabriekjes op. 1923 was het jaar van de introductie van Blue Band in Nederland. In 1927 gingen Jurgens en van der Ven samen in de Margarine Unie, die een jaar later ook Calvé overnam.

Uiteindelijk ontstond dan in 1929 Unilever, uit een fusie van de Margarine Unie en Lever Brothers.

Kleine samenvatting

Iedere dag besluiten ruim 160 miljoen mensen om een product aan te schaffen dat op de markt is gebracht door Unilever. Unilever is een multinationale onderneming op het gebied van voedingsstoffen (bijvoorbeeld Unox), persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen (bijvoorbeeld Axe) Het bedrijf bezit tientallen bekende merknamen waardoor het marktsegment op meerdere vlakken bedient wordt. Hierdoor zal een stagnatie van verkopen in één sector niet direct de winstcijfers van het gehele bedrijf drukken.

Unilever is een grote bekende Nederlandse onderneming. Alhoewel de naam niet bij iedereen even bekend is doordat er zoveel andere merknamen worden geëxploiteerd is het wel degelijk een solide bedrijf met een stevige positie. Wanneer je belegt in Unilever ben je dus zeker van een vrij stabiel aandeel waarmee leuke resultaten behaalt kunnen worden.

Actuele koers

Bekijk hier de actuele koers van CFD aandelen Unilever: