Unibail-Rodamco-Westfield aandelen kopen

Unibail-Rodamco-Westfield is een internationaal vastgoedbedrijf met roots in Nederland, Frankrijk en Australië. Unibail en Rodamco gingen in 2007 samen nadat Unibail de aandelen van Rodamco overnam. In 2018 fuseerde Unibail-Rodamco met Westfield.

Dit Nederlands-Frans-Australische vastgoedconcern is bezitter van winkelcentra in heel Europa. Daarnaast heeft het kantoorruimte en tentoonstellingsgebouwen in Parijs en zijn voorsteden. Wil je beleggen in Unibail-Rodamco door aandelen te kopen? Lees dan verder! Op deze pagina lees je alles over dit aandeel.

Aandelen Unibail-Rodamco-Westfield kopen

Heb je vertrouwen in Unibail? Dan kan je ervoor kiezen om aandelen in het bedrijf te kopen. Dit doe je door een order uit te zetten op de beurs. De kosten hiervoor verschillen van broker tot broker. Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de goedkoopste Nederlandse partijen waar je het aandeel kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Unibail Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor Unibail Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in het aandeel Unibail

Je kan er ook voor kiezen om actief te handelen in Unibail-Rodamco-Westfield. Misschien vind je een investering in het bedrijf een beetje risicovol. Vastgoed is immers erg afhankelijk van het economische klimaat. Wanneer het slecht gaat en er sprake is van leegstand zie je al snel dat de waarde van winkelcentra sterk keldert. Dit is dan ook een groot risico.

Wil je toch profiteren van de koersschommelingen in het bedrijf Unibail-Rodamco-Westfield? Dan kan je ervoor kiezen om actief te handelen. Je kan dan bijvoorbeeld ook inzetten op een dalende koers en je kunt gebruik maken van een hefboom. Een goede partij waar je actief kunt handelen in CFD’s op het aandeel is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om hier een gratis demo account te openen (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.):

Plus500 aanmelden

Koers Unibail-Rodamco-Westfield

Wil je weten wat de actuele koers van het aandeel is? Hieronder zie je de actuele koers van Unibail en kan je het CFD aandeel ook direct kopen of verkopen.

Activa en activiteiten

In 2018 was de totale waarde van de activa van Unibail-Rodamco-Westfield ruim 65 miljard euro. Het overgrote deel hiervan (ca. 87%) zat in investeringen in winkelcentra. Ongeveer een derde van de bezittingen liggen in Frankrijk (vooral Parijs en omstreken) en een kwart in Amerika. Slechts 3% staat op Nederlands grondgebied. Het spreekt voor zich dat huuropbrengsten de belangrijkste inkomstenbron zijn. Soms worden er ook panden verkocht.

Beleggen in Unibail Rodamco Westfield

Nederland

Binnen Nederland is Rodamco officieel een fiscale beleggingsinstelling. Het hoeft daarom geen vennootschapsbelasting te betalen. Wel is Rodamco verplicht om bijna de hele winst uit normale bedrijfsoefening uit te keren aan aandeelhouders, in de vorm van dividend.

De beurs

De aandelen Unibail-Rodamco staan genoteerd aan de Euronext in Parijs én Amsterdam. Tevens maken ze deel uit van verschillende aandelenindices: AEX, Euronext 100, Euro Stoxx 50 en CAC 40.

Geschiedenis Unibail-Rodamco-Westfield

Unibail nam Rodamco dus in 2007 over. Het bod dat Unibail deed, 11,2 miljard euro, was een recordbedrag voor een buitenlandse overname van een beursfonds uit Nederland. De vastgoedwaarde van Unibail en Rodamco werd op dat moment 21,7 miljard euro. Toen de fusie was afgerond, was het grootste Europese beleggingsconcern in winkelcentra een feit.

Tot dat moment was Rodamco de in 1979 opgerichte vastgoedtak van Robeco. In 2000 was er een opsplitsing van Robeco in verschillende regionale fondsen. Rodamco kreeg daarmee een eigen beursnotering, tot 2007 dus. Om een idee te krijgen van de omvang en het belang: Rodamco was de het grootste beursgenoteerde beleggersbedrijf in winkelpanden in Europa. Het vermogen geïnvesteerd in beleggingen was 10,6 miljard euro.

Unibail beperkte zich vooral tot Frankrijk met ongeveer eenzelfde portefeuille van 10,9 miljard euro.

Eind 2017 bracht Unibail-Rodamco een bod uit op Westfield. Het bestuur van Westfield accepteerde dit bod van omgerekend 20,9 miljard euro. Hierdoor werd Unibail-Rodamco eigenaar van ruim 100 winkelcentra in de hele wereld. Dit aantal zal nog toenemen omdat er nog projecten worden gebouw. In totaal werken er nu circa 3.700 mensen bij het nieuw ontstane bedrijf.