TNT Express aandelen kopen

TNT Express is onze internationale vervoerder van pakketten. Het is een relatief jong bedrijf, want pas ontstaan in 2011. Uiteraard ging hier al een lange historie aan vooraf. Het ontstond immers toen TNT NV opsplitste in PostNL en TNT Express. PostNL is verantwoordelijk voor post en kleine pakketjes, TNT Express is de vervoerder van grotere pakketten. In dit artikel kan je lezen hoe je TNT Express aandelen kunt kopen.

Waar kan je het beste TNT Express aandelen kopen?

Met de groei van online shoppen, kan TNT Express zomaar een interessante lange termijn investering zijn. Je kan aandelen TNT Express bij een online broker kopen. Een broker is een bedrijf die je orders automatisch doorstuurt naar de beurs. De resultaten op je beleggingen worden vervolgens automatisch bijgehouden. Hieronder kan je zien waar je het goedkoopst TNT Express aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 aan transactiekosten op aandelen! Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% op Nederlandse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,15% met een minimum van €8 Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met een minimum van €6. Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in TNT Express

Sommige mensen beleggen liever actiever. Een groot voordeel van actief beleggen is dat je op de laatste ontwikkelingen kunt inspelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan potentiële overnames. Alleen al geruchten over dit soort nieuwsberichten kunnen de koers meerdere producten kunnen doen stijgen of dalen op een dag.

Je kan actief handelen in CFD TNT Express aandelen bij Plus500. Bij deze broker kan je orders plaatsen op zowel dalende als stijgende koersen. Hierdoor kan je dus inspelen op negatieve geruchten rondom TNT Express. Wil je beleggen in TNT CFD’s ook geheel zonder risico uitproberen? Met de onderstaande knop open je direct een gratis account (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's).

Plus500 aanmelden

Actuele koers TNT

Wil je weten wat de actuele koers van TNT Express is? Hieronder zie je de laatste ontwikkeling van de CFD koers van het aandeel TNT Express. Ook kan je direct een order plaatsen met de kopen en verkopen knoppen.

Een aantal cijfers

Wekelijk vervoert TNT Express circa 4,4 miljoen pakketten, vracht en documenten. Het internationale karakter blijkt uit het feit dat dit gebeurt naar ruim 200 landen, wereldwijd. Er werken bijna 60.000 mensen bij deze grote pakkettenvervoerder.

Geschiedenis TNT Express

In mei 2011 werd TNT Express officieel afgescheiden van de andere activiteiten van TNT. De werking ging effectief echter met terugwerkende kracht in per 1 januari van dat jaar. Reden voor de splitsing was vooral de teruglopende markt met betrekking tot het versturen van post, o.a. door de enorme toename van mailverkeer. TNT Express ging zich richten op groeiende netwerken in Europa, en op de opkomende markten van o.a. China, India en Zuid-Amerika.

Beleggen TNT Express

Splitsing

PostNL kreeg bij de splitsing in 2011 ongeveer een derde van de aandelen TNT Express mee. Eind 2013 verkocht het echter bijna 82 miljoen stuks. De opbrengst, ruim 500 miljoen euro, gebruikt PostNL op haar schulden af te lossen. Door de verkoop daalde het aandeel van PostNL in TNT Express tot circa 15%.

Personeel

Ten tijde van de afsplitsing werkten er bijna 78.000 mensen bij TNT Express. Door diverse afslankingen is het personeelsbestand sinds 2011 dus fors afgenomen tot 60.000.

Bestuur

Vanaf mei 2011 was Marie-Christine Lombard bestuursvoorzitter van TNT Express. Zij nam daarmee het stokje over van Peter Bakker. Toen zij in september 2012 vertrok, vulde Bernard Bot de ontstane vacature tijdelijk in. Hij was al CFO van het bedrijf.

Tex Gunning (afkomstig van Akzo Nobel) nam de voorzittershamer van hem over. Hij bekleedde deze positie van juni 2013 tot mei 2016. Zijn opvolger was David Binks. Hij was voorheen de eerste man van de Europese poot van FedEX.

Mislukte overname UPS

In 2012 leek UPS TNT Express over te gaan nemen. Het eerste bod werd nog afgewezen, op het tweede, hogere bod wilde de directie van TNT Express wél ingaan. In januari 2013 bleek echter de Europese Commissie geen toestemming te geven en werd de overname dus tegen gehouden.

Reden hiervoor was dat het aantal spelers op de markt voor bezorging van express stukken erg klein zou worden. UPS heeft nog diverse concessie gedaan, maar die waren onvoldoende. Wat resteerde was een forse annuleringsvergoeding van 200 miljoen Amerikaanse dollars, door UPS te betalen aan TNT Express.

Overname FedEX

Uiteindelijk werd FedEX de nieuwe eigenaar van TNT Express. Deze overname werd wel goedkeuring van de Europese Commissie. Wel werd TNT Airways, de luchtvaartdivisie, verkocht. Daardoor bleef FedEX onder de 50%, die een Amerikaans bedrijf maximaal in een Europees vrachtluchtvaartbedrijf mag bezitten.