Hoe start je met beleggen?

Voorheen was beleggen iets voor bejaarde mannen in een kantoor op Wall Street. Tegenwoordig is beleggen echter hip en kan iedereen meedoen. Je kan vaak al meedoen vanaf vijftig euro, en dankzij hefbomen is het zelfs dan nog mogelijk om een leuke winst te behalen. Maar hoe kan je nu eigenlijk starten met beleggen, en wat moet je op een rijtje hebben voordat je kunt beginnen?

Direct starten met beleggen

  1. Vergelijk de verschillende online brokers en kies de broker die het beste bij je past.
  2. Download een gratis demo en begin met oefenen: door te oefenen leer je hoe je moet beleggen.
  3. Begin met echt geld door je eerste storting te doen.

Beleggen: minimum inzet

hefboom online beleggenDe minimum inzet moet je niet tegenhouden, met slechts 100 euro kan je al beleggen bij een goede broker. 

Starten met beleggen is bij Plus 500 helemaal aantrekkelijk! Bij Plus 500 ontvang je namelijk een demo van maar liefst €40.000! Met die €40.000 kan je ontdekken of beleggen wat voor je is en wanneer je er klaar voor bent kan je direct met echt geld gaan beleggen. Klik hier om bij Plus 500 te starten met beleggen >>

Het moderne beleggen

Dit is de moderne manier van beleggen waarbij je niet langer de fysieke eigenaar van het effect bent. De broker beheert het effect voor je waardoor je geen vervelende verantwoordelijkheden of verplichten hebt. Hierdoor is slechts de waardevermindering of -vermeerdering voor jou, en is beleggen een kwestie van een druk op de knop. Beleggingen gaan tegenwoordig vaak op de korte termijn waarbij de open posities direct bekeken kunnen worden.

Wanneer je vandaag bijvoorbeeld CFD aandelen TNT zou kopen en deze aandelen in het verloop van de beursdag met enkele procenten stijgen kan je deze winst direct opnemen door de positie te sluiten. Door op de korte termijn te profiteren van koersschommelingen kan je eigenlijk op elk moment geld verdienen: op een dag bewegen aandelen namelijk flink op en neer!

Ouderwetse beleggen

Wanneer je ouderwets gaat beleggen bij de bank merk je al snel dat het nodig is om veel geld in te zetten. Door hoge commissies lonen beleggingen alleen op de lange termijn en bij grotere orders aangezien er vaste commissies gerekend worden. Beleggen via de bank is dan ook niet meer nodig gezien de komst van online brokers waarbij alles stukken sneller gaat.

Vandaag nog beginnen?

Ben jij klaar om te beginnen met beleggen? Je denkt misschien van niet, maar de kans dat je slaagt is behoorlijk groot. Bekijk eens het broker overzicht en beleg met de demo van Plus 500. Wanneer je alles door hebt is beleggen eigenlijk net zo simpel als sparen op een rekening, met het verschil dat het rendement bij beleggingen veel hoger ligt.