Sparen geeft een veilig gevoel

sparen_euro21 november 2011 - We bevinden ons niet bepaald in een economisch gunstige positie: de beurskoersen dalen, overheden hebben hun financiën niet langer op orde en de situatie verslechtert met de dag… Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen beginnen met sparen en consumptieve uitgaven zoveel mogelijk uitstellen. 

Op zoek naar de hoogste spaarrente

Na de kredietcrisis in 2008 zijn de spaarrentes flink gedaald. De laatste tijd trekken de percentages weer wat bij en komen ze in sommige gevallen zelfs weer boven de inflatiecijfers uit. Veel mensen maken er een sport van om op zoek te gaan naar de meest voordelige spaarrentes: dit is niet zo gek, aangezien de verschillen tussen de banken groot zijn. Nu veel banken weer moeten herkapitaliseren trekt de rente weer wat bij en keren verschillende banken rentes nabij de drie procent uit. Hiervoor moet je echter wel goed zoeken, aangezien de rentes per bankrekening sterk kunnen variëren.

Sparen is kiezen voor veiligheid

In deze bewogen tijden is het lastig om zekere investeringen te doen. Veel mensen plaatsen dan ook hun vermogen, vaak tegen gering rendement, maar al te graag op een spaarrekening. Dankzij de garanties die de overheid uitgeeft kan je niet je geld verliezen en de situatie wordt steeds lastiger te overzien op de beurs. Vooral particuliere beleggers die dit voornamelijk als hobby doen verlaten de beursvloer en kiezen voor veiligheid. Toch zijn er, zoals in dit artikel te lezen is, nog voldoende mogelijkheden om geld te verdienen op de beurs.

Specifiek sparen

Natuurlijk zijn er ook nog steeds mensen die specifiek voor een bepaald product sparen. Denk hierbij aan een auto, een huis of een nieuwe televisie. Wanneer je een bepaald bedrag bijeen wilt krijgen is sparen nog steeds de meest interessante manier om dit doel te bereiken. Mensen sparen echter niet alleen voor een specifiek doel, maar ook voor een bepaald gevoel van veiligheid. 

Begrijpelijk, dat men het geld aan de zijlijn zet en wacht op betere tijden. Toch zijn er nog voldoende mogelijkheden te vinden op de beurs, het is echter van belang om goed uit te kijken. Met fluctuerende koersen kan je immers veel verdienen… of verliezen!