SBM Offshore N.V. aandelen kopen

SBM Offshore is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van installaties voor de productie van olie- en gasproducten en de opslag daarvan. SBM Offshore is vooral bekend van de drijvende productie- en opslagplatforms. Wil je beleggen in SBM Offshore door aandelen te kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je een investering in dit bedrijf uitvoert!

Waar kan je SBM Offshore aandelen kopen?

SBM Offshore is een groot bedrijf met wisselende resultaten. Het is dan ook belangrijk om goed in de gaten te houden of het bedrijf interessante, nieuwe projecten binnenhaalt. Hieronder zie je een overzicht van de goedkoopste brokers waarbij je in SBM Offshore kunt handelen. Gebruik de knoppen om direct een account te openen bij deze brokers:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel SBM Offshore Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,03% voor SBM Offshore Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in SBM Offshore

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van online actief handelen. Door actief te handelen kan je altijd inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Een goede partij waar je actief kunt handelen in CFD SBM Offshore aandelen is Plus500. Je kan bij deze broker met een druk van je muis orders plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van een hefboom ervoor dat je met een kleiner bedrag een grotere positie kunt innemen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account aan te maken (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Actuele koers SBM Offshore

Ben je benieuwd naar de actuele koers van SBM Offshore? Dan is de onderstaande grafiek erg handig! Je ziet hier direct wat de laatste CFD koers van SBM Offshore is. Met de knoppen kan je ook direct een positie in het bedrijf openen.

Ontwikkeling

De basis van SBM Offshore ligt eigenlijk bij een aantal scheepswerven. Later ontwikkelde deze onderneming zich tot een specialist in de offshore.  Zo ontwerpen, exploiteren en verkopen ze ook schepen voor olie- en gaswinning. Deze schepen kunnen ook worden toegerust voor overslag van deze producten. Tot slot leveren ze ook componenten voor boorschepen en hijs- en hefsystemen voor de offshore.

bijzondere is dat SBM Offshore geen eigen fabrieken of werven heeft om deze installaties te bouwen. Deze activiteiten worden dan ook over de hele wereld uitbesteed. Er werken zo’n 4.000 mensen bij het bedrijf.

SBM offshore aandelen

Geschiedenis

Bovengenoemde scheepswerven fuseerden in 1965. De naam IHC Holland ontstond op dat moment. Door de grote onrust die in de scheepsbouwwereld langere tijd speelde, werden er onderdelen afgestoten. Ook werden er onderdelen van andere bedrijven overgenomen en toegevoegd. IHC Inter Holdings en Caland Holdings waren toen een feit, maar fuseerden in 1984 tot IHC Caland N.V. Uiteindelijk zag dan in 2005 SBM Offshore het levenslicht.

Omzetcijfers

Omzet en resultaat van SBM Offshore schommelen behoorlijk. Dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar de grootte van de projecten. Een heel groot project stuwt de omzet enorm op. Is er een jaar later een iets kleiner groot project, dan zie je dat meteen terug in de omzet. 2013 en 2014 waren topjaren met om en nabij de 5 miljard euro omzet. De laatste jaren schommelt de omzet tussen de 2 en 3 miljard euro.

Resultaten

Qua resultaat was 2014 ook een heel goed jaar, met een nettowinst van bijna 600 miljoen dollar. Daarvoor was 2011 een heel slecht jaar voor SBM Offshore met een verlies van bijna 450 miljoen dollar. Andere jaren schommelde het netto resultaat tussen de 100 en 350 miljoen dollar.

Orderportefeuille

De orderportefeuille zegt veel meer over hoe ’t met SBM Offshore gaat. Tot en met 2008 was de orderportefeuille einde jaar nog kleiner dan 10 miljard euro. In de jaren daarna raakte de orderportefeuille steeds verder gevuld. Voorlopig hoogtepunt was 2014 (wat in alle opzichten dus een uitstekend jaar was): aan het eind van dat jaar was de werkvoorraad bijna 22 miljard euro.