Risico's verlagen beleggen

Dat beleggen risico’s met zich mee brengt is bekend. Alleen hoe kan je nou de risico’s van beleggen verlagen? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Enkele algemene tips om de risico's te verminderen

  • Zorg ervoor dat je verlies altijd beperkter is dan je winst, gebruik een gunstige risico:winst verhouding.
  • Zet niet in één keer een al te groot bedrag in, op die manier verlies je niet al je geld met een slechte belegging.
  • Maak altijd gebruik van een stop loss: op die manier worden verliezende posities automatisch gesloten.
  • Probeer beleggen eerst uit met een demo: op die manier kan je verantwoord oefenen.

Klik hier om beleggen gratis met een demo uit te proberen >>

De beste strategie voor het managen van risico's

Wanneer je gaat beleggen is het belangrijk om een goede strategie te hanteren voor het managen van risico's. Je zult altijd een bepaald risico lopen: maar door hier goed mee om te gaan kan je voorkomen dat je grote verliezen behaald. Zelf hanteer ik bijvoorbeeld altijd een gunstige verhouding tussen mijn stop loss en het moment waarop ik winst neem.

Wanneer je zorgt voor een verhouding hoger dan één om één verdien je ook geld wanneer je het in minder dan 50% van de gevallen aan het juiste eind hebt!

Doe vooraf onderzoek wanneer je aandelen koopt

risico beleggenHet eerste wat je moet doen als je wilt beleggen is de koopwaardigheid van een aandeel onderzoeken. Het beste is het om de koers een tijdje lang op de voet te volgen waardoor je zeker weet dat de koersen zullen stijgen, dan zit je veilig. Ook is het slim om van te voren “droog te beleggen”. Dit houdt in dat u geen geld investeert in een aandeel maar eerst bekijkt hoe alles zou verlopen als je dat wel zou hebben gedaan. In feiten ben je eigenlijk aan het “nep beleggen”.

Ook is het belangrijk om het internet af te struinen. Vaak worden er op vele sites tips gegeven waar je het beste in kunt beleggen. Ook staan daar vele analyses van specialisten die heel erg veel kennis hebben omtrent beleggen. Zij vertellen je alles over waar je wel in moet beleggen en ook vooral aandelen waar je niet in moet beleggen. Deze specialisten zitten vaak al heel erg lang in dit vak en kunnen over vrijwel elk aandeel vertellen of het aantrekkelijk is om daarin te beleggen.

Ondanks alle kennis van specialisten kunnen ook zij fouten maken, wees daarom altijd kritisch tegenover advies en ga zelf na of het advies klopt met wat je zelf al bedacht had!