RELX of Reed Elsevier aandelen kopen

RELX is sinds medio 2015 de nieuwe naam van Reed Elsevier. De officiële naam luidt: Reed Elsevier RELX Group. RELX is vooral bekend als uitgever van wetenschappelijke boeken. Reed Elsevier ontstond in 1993 na een fusie tussen het Engelse Reed en het Nederlandse Elsevier.

Waar kan je RELX aandelen kopen?

Denk je erover om te beleggen in Reed Elsevier of RELX? Dan kan je dit eenvoudig doen bij een goede broker. We hebben de kosten voor het kopen van Reed Elsevier aandelen voor je op een rij gezet. Op die manier kan je direct bepalen waar je dit het beste kunt doen. Vergeet niet om eerst goed te analyseren hoe het bedrijf het doet. Op die manier voorkom je dat je een negatief rendement behaalt met je belegging in RELX.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel RELX Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,03% voor RELX Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in Reed Elsevier

Actief beleggen in RELX aandelen kan ook erg interessant zijn. Je gaat dan op zoek naar mooie kansen. Door actief te beleggen en door op de juiste momenten aandelen RELX te kopen en verkopen zet je betere resultaten neer. Het is daarbij belangrijk om het nieuws te volgen. Door in te spelen op de laatste ontwikkelingen kan je met actief beleggen een goed rendement behalen.

Een goede partij om te beleggen in RELX is Plus500. Plus500 is een CFD broker. Dit betekent dat je bij deze partij door middel van CFD’s kunt speculeren op koersstijgingen en koersdalingen. Wil je op deze manier direct gratis uitproberen door middel van een gratis demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij Plus500 (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Actuele koers Reed Elsevier

Ben je benieuwd naar de actuele koers van RELX? In de onderstaande grafiek kan je bijhouden hoe het CFD aandeel RELX het doet. Ook kan je direct een order plaatsen bij Plus500.

Het nieuwe bedrijf

Binnen RELX is Elsevier als merknaam voort blijven bestaan. RELX is vooral de naam van het moederbedrijf waar Elsevier vanaf 2015 onderdeel van is. Ook Reed, LexisNexis en Reed Exhibitions behoren daartoe.

Tegelijkertijd koos men voor een vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur van dit uitgeversconcern. De activa van Reed en Elsevier werden in een nieuwe entiteit samengevoegd en voortgezet. Voorheen was er een ongelijke verhouding tussen beide bedrijven, Reed was ongeveer anderhalf keer zo groot als Elsevier. In de nieuw gekozen structuur is deze verhouding gelijk getrokken. Opvallend is dat RELX wel genoteerd bleef aan zowel de Londense als de Amsterdamse beurs.

Activiteiten

RELX kent vier bedrijfsonderdelen, die we kort benoemen:

Elsevier (voorheen Elsevier Science) is verantwoordelijk voor de uitgave van wetenschappelijke literatuur. Het gaat om ruim 20.000 boeken en circa 2.000 wetenschappelijke, medische en technische tijdschriften.

LexisNexis is een Amerikaans bedrijf dat onderdeel is van RELX. Dit is een online uitgeverij die onder meer juridische literatuur op de markt brengt.

LexisNexis Risk en Reed Business zorgen samen voor het uitbrengen van risicoinformatie en verschillende zakelijke vakbladen (bijvoorbeeld De Accountant) en het weekblad Elsevier.

Reed Exhibitions is de tak die verantwoordelijk is voor het organiseren van vakbeurzen.

Enkele cijfers

RELX heef ruim 28.000 mensen in dienst. Ongeveer de helft van de totale omzet wordt behaald in Noord-Amerika. Een kwart van de omzet wordt gerealiseerd in Europa, de rest in andere delen van de wereld. Abonnementen bepalen wereldwijd veruit het grootste deel van de omzet. Een steeds omvangrijker deel van alle verkochte informatie wordt elektronisch verspreid. Nog slechts een zesde deel van de omzet wordt gerealiseerd middels gedrukte uitgaven. Het aandeel van de opbrengsten van advertenties is slechts 2% van de totale, wereldwijde omzet.