Handelen in grondstoffen met Plus 500

De koersen van grondstoffen zijn eenvoudig te begrijpen waardoor het erg aantrekkelijk is om in onder andere goud, suiker en olie te beleggen. In dit artikel bekijken we hoe je voordelig kunt beleggen in grondstoffen bij Plus 500.

  • Bij Plus 500 kan je beleggen in alle bekende CFD grondstoffen: olie, goud, zilver...
  • Dankzij de eenvoudige software kan iedereen beginnen met beleggen.
  • Je ontvangt een demo van €40.000 waarmee je beleggen kunt uitproberen.
  • Beleggen is 100% veilig: je kunt niet meer verliezen dan je inzet.

>> Klik hier om beleggen in grondstoffen bij Plus 500 uit te proberen met een (demo) account >>

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Beleggen in grondstoffen

Zelf vind ik beleggen in grondstoffen één van de leukste dingen die je kunt doen bij Plus 500. Grondstoffen hangen namelijk zo nauw samen met allerlei gebeurtenissen op het wereldtoneel en om hier over na te denken en aan mee te kunnen doen is gewoonweg geweldig! Wanneer er bijvoorbeeld een oorlog uitbreekt in een ver Oosters land is de kans groot dat de prijs van olie zal stijgen: de toegenomen onrust rondom de levering van olie maakt het dat beleggers massaal olie opkopen.

Een ander voorbeeld is een belegging in voedsel. Je kunt binnen de software van Plus 500 bijvoorbeeld handelen in graan en tarwe. Wanneer je in voedsel gaat beleggen kan je de juiste beslissing nemen door te letten op de weersvoorspelling en door te letten op de kwaliteit van de huidige oogst. Het mooie van grondstoffen is uiteindelijk het feit dat er hele logische, transparante processen verbonden zijn met de totstandkoming van een prijs. 

Automatische orders

Plus 500 grondstoffenBij Plus 500 kan je orders plaatsen waardoor je kunt kopen wanneer de prijs laag is en kunt verkopen wanneer deze weer hoger is. Je kunt je verlies beperken door de grondstoffen automatisch te verkopen bij een bepaalde prijs door middel van een stop loss en je kan je winst maximaliseren door een take profit te gebruiken zodat je automatisch je winst pakt bij een bepaalde waarde.

Een groot voordeel van de software van Plus 500 is het feit dat je zowel grondstoffen kunt kopen als verkopen. Wanneer je een grondstof koopt, behaal je een positief resultaat wanneer de koers stijgt en wanneer je een grondstof verkoopt behaal je een positief resultaat zodra de koers daalt. Op die manier kan je dus ongeacht de richting van de markt goede resultaten behalen!

Handelen met een hefboom

Ook met grondstoffen kan je gebruik maken van een zogenaamde hefboom. Dit betekent dat je met 100 euro een koopkracht kunt bezitten van maar liefst 2000 euro! Hierdoor kan je profiteren van eventuele koersstijgingen of -dalingen met een relatief laag instapkapitaal. Laten we dit toelichten aan de hand van een voorbeeld.

Stel: de huidige goudprijs bedraagt 1600 per ounce en je hebt 1000 euro om te beleggen. Je besluit om met een hefboom van 10:1 in goud te handelen. Je kunt dan (1000X10)/1600 = 6 ounce goud kopen. Wanneer de prijs vervolgens met één procent stijgt verdien je een bedrag van (1600X0,01)X6= 96 euro wat neerkomt op een rendement van 9,6 procent! Met een hefboom kan je dus je rendement fors verhogen!

Geen commissie

Bij Plus 500 worden er geen kosten gerekend in de vorm van commissies: je kunt posities op grondstoffen openen zonder dat dit direct geld kost. Wel betaal je lage spreads wat een laag percentage van de waarde is, de exacte waarden kan je vinden bij de specifieke grondstof op de site van Plus 500 door naar het verschil tussen de koop- en verkoopprijs te kijken.

Begin vandaag nog met het handelen in grondstoffen via Plus 500!