Plus 500 hoe betrouwbaar?

Voordat je geld besluit te storten bij een broker wil je vanzelfsprekend eerst weten of deze te vertrouwen is. In dit artikel bekijken we of Plus 500 een goede broker is met kwalitatieve ondersteuning en een geldige licentie.

Plus 500: behalen ze niet grote verliezen?

Veel mensen denken dat het onmogelijk is: een broker die gratis geld weggeeft om te beleggen... dat kan toch niet te vertrouwen zijn? Toch is dit wel het geval: bij Plus 500 hebben ze namelijk tienduizenden traders en daar verdienen ze miljoenen aan. Bij iedere trade wordt er namelijk een kleine spread berekent waardoor een minuscuul deel van de winst naar de broker gaat. Hierdoor kunnen ze de posities vlot sluiten en is een enkele misstap ook voor Plus 500 geen groot probleem. Financieel gezien zit het dus wel goed bij Plus 500.

Uiteindelijk hopen ze vanzelfsprekend dat je zo goed in beleggen bent dat je het ook met echt geld gaat doen. Op die manier verdienen ze iedere keer als je een positie opent geld. Op EUR/USD bedragen de transactiekosten bijvoorbeeld 2 euro voor een positie van 10.000 op EUR/USD, de kosten zijn dus vrij gering.

Betaalt Plus 500 uit?

Plus 500 betaalt altijd uit: je hoeft je geen zorgen te maken over een transactie. Het is namelijk een te vertrouwen bedrijf waarbij de overschrijvingen binnen vijf werkdagen worden uitgevoerd. Hierbij geldt er een minimale uitbetalingsgrens van 144 euro die eenvoudig te omzeilen is door wat bij te storten en vervolgens een uitbetaling aan te vragen. Hieronder volgt onze test van betrouwbaarheid ten aanzien van de uitbetalingen.

Eerst hebben we €750,00 gestort via iDeal naar Plus 500. Plus 500 maakt gebruik van Global Collect B.V. voor het verwerken van betalingen.

geld overmaken Plus 500

Vervolgens hebben we weer een verzoek tot uitbetaling ingediend, het geld werd weer netjes teruggestort. 

Plus 500 bijgeschreven

Licentie Plus 500

Plus 500 heeft toestemming om te handelen op de Nederlandse markt. Ze staan ingeschreven bij de Financial Conduct Authority (#509909) waardoor ze dus Nederlandse klanten mogen aannemen. Ook staan ze aangemeld bij het compensatie fonds van de FSCS waarbij er tot 50.000 pond wordt gecompenseerd wanneer het slecht met het bedrijf zou gaan.. Lees bij het openen van een account de voorwaarden goed door, zodat je er zeker van bent dat deze niet veranderd zijn.

Plus 500 kantoor

Wist je dat?

  • Al het geld van klanten op aparte rekeningen staat zoals in overeenstemming met de FCA?
  • Plus 500 doet niet aan hedgen met het geld van de klanten, alleen met eigen geld.
  • Plus 500 geen investeringsbank is en dus geen investeringen uitvoert.
  • Er maar liefst 1.000.000 klanten handelen bij Plus 500?
Nog niet overtuigd? Controleer de bevoegdheid van plus 500 zelf in het register van de Financial Conduct Authority (#509909).

>> Bezoek de website van Plus 500 voor meer informatie of maak direct een account aan.

Plus_500_mijlpalen