Nieuw in de wereld van beleggen?

Wie nieuw is in de wereld van beleggen, staat soms met open mond te kijken. Want er vliegen nogal eens wat termen voorbij. En het gaat allemaal zo snel. Een goede ‘trade’ (om maar eens een vakterm te gebruiken) is in een mum van tijd gemaakt.

Als je nieuw bent in de wereld van beleggingen en er wel in korte tijd veel over wil weten, hebben we een aantal tips voor je. De belangrijkste tip is: doe! Leer door te doen. Verhandel aandelen, obligaties, cfd’s en grondstoffen en zie wat er gebeurt. Houd controle over je inkomsten en uitgaven en de ervaring doet de rest. Maar als je nog beter beslagen ten ijs wil komen, neem dan onderstaande tips mee.

Beleggen voor Beginners

De Startpagina Beleggen voor Beginners is de ideale start voor de beginnende belegger. Je bent zeker niet de enige die tegen allerlei vaktermen aanloopt. Dagelijks zijn er tientallen nieuwe beleggers, die hun weg door het bos zoeken.

De Startpagina Beleggen voor Beginners kan daarbij helpen, want op deze Startpagina is allerlei informatie gesorteerd op relevantie, speciaal voor mensen die het beleggersvak nog maar net hebben leren kennen. Aan de hand van websites, tutorials, video’s en afbeeldingen word jou duidelijk gemaakt welke stappen je het beste kan zetten als je succesvol wil zijn.

Beleggers Belangen

Er is een tijdschrift, speciaal voor beleggers. Dit tijdschrift heet Beleggers Belangen en staat vol met praktische en actuele informatie. Wil je weten welke koersen je in de gaten moet houden, waar momenteel veel winst te behalen valt, waar hoge rendementen zijn te vinden? Dan moet je een abonnement afsluiten op dit tijdschrift.

Beleggers Belangen is ook online actief en heeft een website, dat prima dient als platform voor beginnende beleggers.

Lees je goed in en je zal merken dat je in zeer korte tijd heel veel begrippen gaat herkennen en je een stuk meer thuis zal voelen op de beleggingsmarkt.

Beleggen voor dummies

In de bekende Dummie-reeks, je kent ze wel: die gele boekjes waar hele kasten mee te vullen zijn, zijn intussen al drie edities van ‘Beleggen voor dummies’ verschenen. Het laatste boek is recentelijk gepubliceerd en staat boordevol nuttige informatie. Je kunt dit boek in één keer doorlezen, maar ook hoofdstukken selecteren die voor jou relevant zijn. Met andere woorden: lees wat je wil lezen en laat de rest nog even voor wat het is. Op die manier kun jij heel snel aan informatie komen en kom je op een leuke manier (want het boek is humoristisch geschreven en daardoor lekker leesbaar) meer te weten over het vak van beleggen.

Conclusie

Nieuw op de beleggersmarkt? Je bent lang niet de enige. En aangezien je ergens moet beginnen, kan dat vanaf hier. Je hebt drie mooie handreikingen gekregen om je weg door de wereld van beleggingen te vinden. In de eerste plaats een uitgebreide Startpagina over beleggen, daarnaast een tijdschrift (Beleggers Belangen) over beleggen en tot slot het bekende en veelgeprezen boek ‘Beleggen voor dummies’. Daarmee moet het toch echt wel gaan lukken!