Lynx review: onze ervaringen met deze broker

Lynx is een bekende broker in het Nederlandse beleggingscircuit. Lynx promoot vooral de uitgebreide analyse- en educatiemogelijkheden. Maar is beleggen bij Lynx nu eigenlijk een goed idee? In deze review delen we uitgebreid onze ervaringen met deze broker.

Conclusie review Lynx

Lynx is zeker geen slechte broker. Voor de veeleisende belegger die erg actief is en veel data nodig heeft, kan Lynx dan ook een erg goede keuze zijn. Voor de beginnende belegger is Lynx echter minder geschikt. De software is niet erg gebruiksvriendelijk en door de minimale storting van 3000 euro kan je niet zomaar eventjes de opties uitproberen.

Voordelen Lynx

 • Uitgebreide analysemogelijkheden en software
 • Lokaal bedrijf: je kan zo naar binnen lopen
 • Uitgebreid aanbod aan producten en markten
 • Handige cursussen vanuit Lynx

Nadelen Lynx

 • Je moet minimaal 3000 euro storten
 • De software is niet gebruiksvriendelijk
 • Je betaalt 5 euro per maand bij inactiviteit
 • Storten van geld erg omslachtig

Een account openen bij Lynx

Wil je beleggen bij Lynx uitproberen? Met de onderstaande knop kan je direct een account openen of meer informatie aanvragen:

Lynx aanmelden

Onderdelen review

In deze review van de broker Lynx bespreken we de verschillende onderdelen erg uitgebreid. Je kan direct het deel van de review bekijken dat je interessant vindt:

Wie zit er achter Lynx?

Lynx is een introducting broker van Interactive Brokers. Dit betekent dat alle functionaliteiten en de software worden aangeboden door de partij achter Interactive Brokers. Je geld wordt dan ook opgeslagen bij deze partij. Toch word je door Lynx bediend wanneer je een account opent bij deze broker.

Lynx is een lokale Nederlandse partij die het frontoffice deel uitvoert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het contact met de klant en het naar voren brengen van beleggingstips. Wanneer je bij Interactive Brokers een account opent, heb je eigenlijk dezelfde mogelijkheden als bij Lynx. Het enige verschil is de Nederlandse service en de extra educatie.

Lynx logo

Hoeveel kost beleggen bij Lynx?

Bij Lynx betaal je geen kosten voor het storten of opnemen van geld. Je betaalt bij Lynx wel voor iedere belegging een bepaalt bedrag. Bovendien moet je bij Lynx ook rekening houden met minimale transactiekosten. Wanneer je met een kleiner bedrag belegt, kan Flatex dan ook aantrekkelijker zijn. Bij Flatex beleg je namelijk geheel zonder kosten.

Hoeveel je precies betaalt, hangt af van het land waarin je belegt. Wanneer je in aandelen wilt beleggen bij Lynx betaal je:

 • Nederlandse aandelen: 0,06% met een minimum van €6
 • Belgische aandelen: 0,09% met een minimum van €6
 • Amerikaanse aandelen: 0,01 USD per aandeel met een minimum van $5
 • Duitse aandelen: 0,09% met een minimum van €6.
 • Frankrijk: 0,09% met een minimum van €6.
 • Engeland: 0,10% met een minimum van 9 pond.

Je kunt bij Lynx ook in veel andere effecten handelen. Hieronder benoemen we kort de kosten van het beleggen in verschillende financiële producten bij Lynx:

 • Opties: voor Nederlandse opties betaal je €0,79.
 • Hefboomproducten: voor hefboomproducten betaal je tussen de €4,5 en €45.
 • Valuta: voor valuta betaal je vier basispunten of 0,0004.
 • Obligaties: op obligaties betaal je 0,14% met een minimum van €6.
 • Beleggingsfondsen: op beleggingsfondsen betaal je 0,1% met een minimum van €6.

De kosten bij Lynx zijn redelijk. Een goedkopere partij binnen Nederland is DEGIRO. Ook kunnen beleggers terecht bij het Duitse Flatex alwaar beleggen zelfs helemaal gratis is.

Nadelig aan Lynx, is het feit dat je een inactviteitsfee moet betalen. Deze kosten bedragen €5 per maand. Dit maakt Lynx minder geschikt voor het opbouwen en vasthouden van een portefeuille. Alleen wanneer je actief blijft handelen, hoef je dit bedrag niet te betalen. Dit is dan ook een groot nadeel van beleggen bij Flatex en een duidelijk negatief punt in deze review.

Account openen

Het is eenvoudig om een account te openen bij Lynx. Een nadelig punt in de review, is het feit dat je minimaal €3000 moet storten. Deze minimale storting in combinatie met de vaste kosten voor een inactieve rekening, maken Lynx minder aantrekkelijk voor de kleine belegger. Bij Lynx kan je zowel een individueel als een zakelijk account openen.

Het openen van een account is snel en gaat gewoon via het internet. Over het algemeen is het volledige proces binnen twee tot drie dagen volbracht. Voor het aanmaken van een account moet je de nodige persoonlijke gegevens achterlaten. Ook moet je een bewijs van identiteit en adres verstrekken. Dit is overigens het geval bij iedere legitieme broker.

Geld storten en opnemen

Wanneer je gaat beleggen, is het natuurlijk belangrijk dat je eenvoudig geld kunt storten en opnemen. Bij Lynx zijn ze hier nog niet erg modern in. Geld storten kan namelijk alleen maar via een bankoverschrijving. Hierdoor kost het al snel meerdere dagen voordat je echt kunt beleggen. Dit is wel teleurstellend: in onze andere reviews kam naar voren dat geld storten vaak direct mogelijk was via bijvoorbeeld iDEAL.

Je kan wel meerdere valuta’s op je account hebben wat voordelig is wanneer je handelt in buitenlandse aandelen. Je betaalt bij Lynx namelijk kosten voor het omzetten van één valuta naar een andere valuta. Het kan dan aantrekkelijk zijn om zelf dollars of ponden te storten en om deze op je account bij Lynx te zetten.

Het opnemen van geld gaat vrij eenvoudig. Hier zit wel een limiet aan. Je kan slechts één keer per maand gratis geld opnemen.

De platformen van Lynx

Een belangrijk onderdeel in elke broker review, zijn natuurlijk de platformen waarmee je kunt beleggen. Bij Lynx kan je kiezen uit een online programma, een download programma en een mobiel programma.

Het online programma

Via het online programma kan je even snel een order plaatsen. Hierbij kan je gebruik maken van market, limit, stop-loss en trailing stop orders. Het online platform is gebruiksvriendelijk, maar heeft weinig aanpassingsmogelijkheden. De meeste beleggers zullen het online platform vooral gebruiken om even snel een order door te geven en niet om uitgebreide analyses uit te voeren.

Het desktopprogramma

De meeste beleggers bij Lynx zullen gebruik maken van het desktopprogramma. Een groot voordeel van dit programma is dat je alles naar wens kunt aanpassen. Er zijn veel type orders beschikbaar en je kan ook gebruik maken van prijsalerts. De software is jammer genoeg niet gebruikersvriendelijk en er is ook geen goede zoekfunctie aanwezig.

Wanneer je een geavanceerde belegger bent en weet hoe computers werken, dan kan je wel echt veel met de software van Lynx. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het handelen van een chatbot of het simuleren van bepaalde EFT’s. Ook kan je verschillende technische indicatoren toepassen die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.

De software van Lynx is eigenlijk alleen geschikt voor de belegger met veel kennis die ook actief bezig is. Wanneer je vooral een sterke lange termijn portfolio wilt opbouwen, is een andere broker waarschijnlijk een betere keuze. `

Mobiel handelen bij Lynx

De mobiele applicatie van Lynx is van redelijke kwaliteit. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid had de applicatie beter gekund. Toch is de applicatie erg handig voor het snel uitvoeren van orders. Ook heeft de applicatie in tegenstelling tot de desktopversie wel een goede zoekfunctie.

Interessant is de toegevoegde chatbot waarmee je bijvoorbeeld snel een order kunt plaatsen. De beveiliging van de mobiele versie van het platform van Lynx is beter dan die van de desktopversie. Dit komt doordat het mogelijk is om de toegang te beveiligingen met bijvoorbeeld een vingerafdruk.

Waarin kan je handelen bij Lynx?

Wanneer je een account opent bij een broker, wil je natuurlijk zeker weten dat je kunt beleggen in je favoriete product. Bij lynx heb je een erg uitgebreid aanbod aan producten. Naast aandelen kan je er terecht voor EFT’s, Forex, beleggingsfondsen, obligaties, opties, futures, CFD’s en cryptocurrencies.

Ook zijn alle bekende markten voorhanden. Bij Lynx heb je de keuze uit aandelen genoteerd op 34 beurzen. Je kan handelen in grotere aandeelbeurzen, maar ook in de kleinere minder bekende fondsen. Hierdoor kan je zomaar profiteren van een flink stijgend aandeel uit een ander land!

Wanneer je in fondsen wilt handelen, kan je beter terecht bij DEGIRO. Bij Lynx is het aanbod aan fondsen vrij beperkt. Alleen de fondsen die genoteerd zijn bij Euronext zijn te verhandelen bij Lynx.

Lynx heeft een erg uitgebreid aanbod aan opties en doet het hier beter dan veel andere brokers. Bij Lynx kan je in totaal bij 27 optiemarkten handelen. De focus ligt bij Lynx in de educatie dan ook regelmatig op opties.

Je kan in theorie ook beleggen in CFD’s en crypto’s bij Lynx. Het aanbod in deze producten is echter vrij beperkt. Het is daarom verstandig om hiervoor bij andere partijen aan te kloppen. In ons broker overzicht kan je zien wat de beste brokers zijn.

Onderzoek en analyse

Als belegger is het belangrijk om je beslissingen te baseren op gedegen onderzoek. De kwaliteit van de analyses is dan ook een belangrijk aspect binnen deze review. Binnen de software zelf kan je gebruik maken van uitgebreide analysemogelijkheden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer dan 100 technische indicatoren en uitgebreide bedrijfsprofielen met fundamentele gegevens. Wel is het jammer dat het matige design en de beperkte gebruiksvriendelijkheid ervoor zorgen dat al die nuttige informatie minder toegankelijk is.

Lynx doet zelf ook extra veel moeite om klanten het nodige over beleggen bij te brengen. Op de website vind je regelmatige blogs waarin mogelijke kansen worden besproken. Ook zijn er regelmatig online lessen die je als belegger bij Lynx kunt volgen. Op het gebied van educatie is Lynx dan ook één van de beste brokers van Nederland!

Wat wel beter zou zijn, is een sectie waarin de software beter uitgelegd wordt. Aangezien deze alles behalve gebruiksvriendelijk is, kan je als klant soms moeilijk aan de slag. Je hebt echt aardig wat uren nodig voordat je het allemaal begrijpt.

Klantenservice

De klantenservice van Lynx is bereikbaar van 8 tot 10 in de avond wat op zich prima is. Het zou natuurlijk beter zijn als de klantenservice op elk moment van de dag te bereiken was, maar dit is bij veel andere Nederlandse brokers ook niet het geval. De klantenservice kan soms wat behulpzamer uit de hoek komen. Je krijgt niet altijd direct het antwoord waar je op zit te wachten. Toch is de klantenservice bij Lynx over de algemene linie ruim voldoende!

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het maakt grappig genoeg niet veel uit wat er met Lynx gebeurt. Doordat je tegoeden in werkelijkheid bij Interactive Brokers staan, zou er bij een faillissement van Lynx weinig gebeuren. De partij achter Lynx is gelukkig een betrouwbare partij waarbij je tegoeden tot een bepaalt bedrag beschermd zijn.

Bij de handel in CFD’s, Forex, index opties buiten Amerika en futures ben je beschermd via de FCA tot zo’n 85.000 pond. Voor veel aandelen, obligaties en fondsen ben je beschermd via US invester protection wat oploopt tot $500.000. Wanneer je precies wilt weten tot welk bedrag je veilig bent, kan je het beste contact opnemen met Lynx.

Een belangrijk punt in elke review is de regulatie. Lynx is gereguleerd door de Nederlandse Bank en de AFM. Dit zijn goede indicators dat Lynx een betrouwbare partij is waarmee je prima zaken kunt doen.

Voor wie is Lynx: conclusie review

Lynx is zeker een goede, betrouwbare broker. Toch is Lynx zeker niet de beste keuze voor iedereen. Lynx is vooral geschikt voor de wat gevorderde belegger die echt actief met handel aan de slag wil gaan. Dankzij de uitgebreide onderzoekstools en de vele mogelijkheden en producten kan je de meest complexe beleggingsconstructies opbouwen.

Voor de beginner is Lynx een stuk minder aantrekkelijk. Je kan immers alleen een account openen wanneer je minimaal 3000 euro stort. Vervolgens betaal je ook geld wanneer je account langere tijd inactief is. Gelukkig zijn er tegenwoordig brokers waar je geheel gratis of tegen erg lage kosten kunt beleggen. Ben je op zoek naar een broker met gunstigere voorwaarden? Klik dan hier voor ons overzicht van de beste brokers.