Waar haal je de beste beleggingsinformatie?

Wanneer je het nieuws in de krant leest is het vaak al te laat. Het is dan lastig om nog een voordeel te behalen. Bedenk immers dat miljoenen anderen ook de krant lezen. Maar hoe vind je dan de beste beleggingsinformatie die je direct kunt gebruiken om betere beleggingsresultaten neer te zetten?

Ga op onderzoek

Professionele analisten zitten vaak in een kantoortje en gaan alleen uit van de laatste cijfers. Hier zijn ze erg goed in en het is lastig om ze als amateur belegger te verslaan. Door op onderzoek te gaan, kan je echter betere resultaten behalen dan een willekeurige analist.

Een voorbeeld hiervan is het onderzoeken van de lokale winkelstraat. Wordt het er steeds rustiger? Dan zullen de verkopen waarschijnlijk dalen en is de kans groot dat de economie als geheel achteruit gaat. Zijn het vooral bepaalde winkels die amper bezocht worden? Dan moet je oppassen met aandelen van dit specifieke bedrijf.

Ook de advertentiemarkt geeft ons veel informatie. Worden er veel reclames vertoond in de bioscopen en op televisie? Dan hebben de producenten er vertrouwen in dat ze hiermee een positief rendement gaan behalen. Nemen de blokken juist af? Dan kan het een mooi moment zijn om je aandelen te verkopen.

Je eigen sector

Een andere manier waarop je de professionele analist kan verslaan, is door de focus te leggen op je eigen sector. Vaak begrijp je beter hoe de processen binnen de sector waarin je actief bent werken. Hierdoor kan je beter inschatten dan een analist in een mooi kantoor hoe het in de toekomst met het bedrijf zal gaan.

Het is vooral aantrekkelijk wanneer je een zogenaamde hit van een relatief klein bedrijf kunt voorspellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de release van een populaire game. Wanneer je veel van gaming weet, kan je ongeveer inschatten hoe populair een spel gaat zijn. Als het spel vervolgens een echte hit is, kan de koers flink exploderen. Een goed voorbeeld hiervan is de explosie van het aandeel Nintendo toen Pokemon Go een enorme hit werd.

Pokemon Go beleggingsinformatie

Pokemon Go was een enorm succes

Analyses beter uitvoeren

Je kan er ook voor kiezen om analyses beter proberen uit te voeren dan de gemiddelde analist. Je kan je dan specialiseren in twee type analyses. Wil je meer weten over deze analyses? We hebben uitgebreid beschreven hoe je ze uitvoert:

Bezoek de site van het bedrijf

Ook de website van het bedrijf achter een aandeel kan een bron van informatie zijn. Sowieso vind je op de website vaak het jaarverslag, die je door middel van fundamentele analyse kunt doorpluizen. Er is echter veel meer informatie af te leiden aan de website. Zo zie je hoe goed het bedrijf met de buitenwereld communiceert. Is dit niet heel goed? Dan kan je waarschijnlijk beter in een ander bedrijf investeren.

Het is ook erg belangrijk om te bekijken hoe een bedrijf communiceert over problemen uit het verleden. Bieden ze een plausibele verklaring, of vegen ze hun problemen liever onder het spreekwoordelijke tapijt? Naast logische verklaringen voor fouten, is het ook belangrijk dat het bedrijf een duidelijke toekomstvisie weet te communiceren. Zonder duidelijke toekomst, is er immers ook geen succesvol bedrijf.

Oefenen

Een laatste manier om beter te worden dan de professionele analist, is door veel te oefenen. Dit kan je tegenwoordig doen door middel van een gratis demo. Met een gratis demo kan je de mogelijkheden van beleggen geheel zonder risico uitproberen. Op die manier leer je al snel welke strategie├źn goed en minder goed werken.

Gratis demo