Hoe maakt een CFD broker winst?

Door middel van CFD brokers is het voor iedere particulier mogelijk om te beleggen in allerlei effecten tegen lage kosten. Maar hoe kunnen brokers als Plus 500 en Markets.com hun diensten tegen zulke lage prijzen aanbieden en hoe maakt de broker nu eigenlijk winst?

Hoe jij geld verdient bij brokers

Laten we voordat we vertellen hoe brokers geld verdienen eerst eens toelichten hoe je zelf geld kunt verdienen bij een broker. Bij een broker is het mogelijk om te beleggen in onder andere aandelen, grondstoffen en Forex. Het mooie van online brokers is het feit dat je vaak een gratis bonus krijgt waarmee je het beleggen geheel zonder risico's kunt uitproberen. Bekijk eens ons overzicht van brokers als je beleggen gratis met een demo wilt uitproberen!

Hoe brokers geld verdienen

broker winstOnline brokers maken het mogelijk voor particulieren om met een laag kapitaal een relatief hoog bedrag te investeren. Dankzij hefbomen tot wel 200:1 kan je je vermogen tientallen keren zonder problemen beleggen en dit allemaal tegen lage kosten. Dit is een vrij recente ontwikkeling en de meeste mensen weten dan ook nog niet zoveel af van dit moderne beleggen.

Wanneer mensen niet weten waar het precies om gaat schreeuwen ze al snel dat het wel bedrog moet zijn, maar je hoeft je geen zorgen te maken… onze lieve brokers maken namelijk genoeg winst en willen ons dan ook maar al te graag als klant hebben...

Moderne brokers maken ook winst

  • Spread: er worden geen vaste commissies gerekend voor het kopen/uitvoeren van orders, hierdoor kan je ook met kleine hoeveelheden gemakkelijk winst behalen. Er geldt bij alle brokers dat een bepaald (laag) percentage van de aankoop/verkoopprijs naar de broker gaat. 
  • Rente en beleggingen: wanneer je geld stort bij een online broker verdienen ze rente uit dit vermogen. Ze kunnen het immers zelf weer beleggen of op een bankrekening plaatsen: vergelijkbaar met een bankrekening, maar dan zonder dat de broker je rente hoeft te betalen.
  • Dividend: aangezien je bij een online broker kunt beleggen met het veelvoud van je investering leen je het geld van de broker, hiervoor vraagt deze geen rente maar het effect als onderpand. Je bent dan ook niet de fysieke eigenaar en je hebtt alleen recht op de verschillen in prijs die er ontstaan. Tegenwoordig geven brokers echter het dividend gewoon door aan de klant.

Moderne beleggen: ook voordelig voor u!

Doordat brokers indirect geld weten te verdienen met je vermogen, kunnen ze de diensten veel eenvoudiger en goedkoper aanbieden. Wanneer je bij een bank gaat beleggen betaal je een commissie voor iedere order omdat deze handmatig geplaatst dient te worden. Bij deze bedrijven werkt alles echter met geautomatiseerde programma’s waardoor de factor arbeid minder belastend is. Deze moderne manier van beleggen maakt het dan ook mogelijk om grote winsten te behalen zonder dat je het risico loopt om veel vermogen kwijt te raken. Lees meer over de betrouwbaarheid van brokers in ons artikel over dit onderwerp >>