Grondstoffen

Beleggen in olie

De hele wereld draait op olie: denk er maar eens over na! Wanneer de olie voorraden opraken zal de wereldwijde productie stoppen; de logistiek zou verslechteren, machines kunnen niet meer draaien en stroom kan niet meer worden opgewekt. Het is dan ook niet zo gek dat de olieprijzen steeds verder stijgen doordat het zwarte goud steeds schaarser wordt. In dit artikel bekijken we waar je voordelig in olie kan beleggen.

Beleggen in olie

olieEen voordeel van het beleggen in olie is het feit dat het een grondstof is die niet plotseling erg in waarde zal dalen: hierdoor is het de perfecte grondstof om in te handelen wanneer je niet al te veel risico wilt lopen. Olie kan je per vat kopen tegen een prijs in dollars; aangezien we in Nederland met euro' s betalen zal dit worden omgerekend. Bij het beleggen in olie speelt de stand van de dollar tegenover de euro dan ook een belangrijke rol.

Het leuke aan olie is dat de prijs vaak gekoppeld is aan de politieke stabiliteit in het Midden-Oosten. Een oorlog in een Arrabisch land kan de prijs van olie flink opdrijven: zeker als het land een belangrijke exporteur is van het zwarte goedje. Door het wereldnieuws goed in de gaten te houden kan je snel inspelen op internationale ontwikkelingen en veel geld verdienen!

Het is dankzij de komst van moderne brokers namelijk ook mogelijk om te profiteren van forse waardedalingen van de grondstof olie. Je kunt namelijk short gaan op de grondstof waarna je geld verdient zodra de koers daalt. Door tevens gebruik te maken van een stop loss kan je het verlies op je posities beperken terwijl je potentiĆ«le winst haast onbeperkt is! Maar waar kan je nu eigenlijk het beste beleggen in olie?

Waar kan je het beste in olie handelen?

Een goede plek om te beleggen in CFD olie is Plus 500: hier kan je tegen relatief lage prijzen beleggen in olie per vat. Momenteel kost beleggen in olie bij Plus 500 ongeveer 5 cent per vat, waardoor je veel winst kunt behalen door kleine koerswijzigingen. Een vat kost gemiddeld tussen de 80 en 110 dollar waarbij er iedere dag wel koerswijzigingen plaatsvinden. Met een initiĆ«le marge van 5 procent en een onderhoudsmarge van 0,3 procent loop je weinig risico om de positie voortijdig te verliezen en met de welkomstbonus kan je het beleggen eerst gratis uitproberen. Open een gratis (demo) account bij Plus 500 >>

Ook bij Markets.com is het mogelijk om te beleggen in olie. Markets.com biedt een hogere hefboom, het is hier mogelijk om gebruik te maken van een hefboom tot 100:1 waarbij de vaste spread per vat 0,05 dollar cent bedraagt, dit is voordeliger dan de spread bij Plus 500 van 0,10 dollar cent per vat. Wanneer je al wat beter bent in beleggen is Markets.com een goede aanbieder om in deze grondstof te handelen. Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Markets.com >>

Actuele prijs van olie