Gratis beleggen: 100% zonder kosten handelen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om gratis te beleggen. Dit is niet zo vreemd. Zonder kosten investeren, zorgt er immers voor dat je een hoger rendement kunt behalen. Maar bij welke partijen kan je nu eigenlijk gratis beleggen en is gratis ook echt gratis? In dit artikel lees je er alles over.

Waar kan je gratis beleggen?

We houden altijd bij waar je gratis kunt beleggen. Op die manier weet je bij welke brokers je het beste een account kunt openen.

Zonder kosten beleggen bij Flatex

Flatex is een nieuwe partij op de markt, alwaar je 100% zonder kosten kunt beleggen. Dit is mogelijk doordat de van oorsprong Duitse brokers zijn orders wegzet bij Tradegate. Flatex ontvangt hier een provisie voor. Doordat ze al geld ontvangen voor het wegzetten van orders, kunnen ze beleggen geheel gratis aanbieden.

We hebben de voorwaarden doorgenomen en gratis beleggen bij Flatex is ook echt gratis. Er zijn geen vervelende verborgen kosten. Je kan er beleggen in alle bekende aandelen en ook in verschillende fondsen. Wel is het jammer dat opties momenteel niet worden aangeboden bij deze partij.

Het openen van een account is geheel gratis bij Flatex. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen en bekijk of deze partij wat voor jou is:

Flatex aanmelden

Geen commissies bij eToro

Ben je meer een actieve handelaar? Dan kan je ervoor kiezen om zonder commissies te beleggen bij eToro in CFD’s op aandelen, grondstoffen en valuta’s. Wanneer je gaat beleggen bij Plus500 kan je gebruik maken van een gratis, onbeperkte demo. Dit is erg voordelig, aangezien je een demo kunt gebruiken om te leren handelen.

Binnen de software van eToro kan je zowel speculeren op stijgende als op dalende koersen. Hierdoor kan je goed inspelen op de altijd veranderende marktomstandigheden. Wil je gratis beleggen door middel van een demo ook uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om je aan te melden (CFD service, 67% verliest geld):

eToro aanmelden

Waarom zonder kosten beleggen?

De slimme belegger let altijd op de kosten. Hoge kosten drukken het rendement immers enorm. Wanneer je te hoge kosten maakt bij een partij, is het erg lastig om een goed rendement te behalen. Onder invloed van samengestelde rente kan beleggen bij een dure partij je tienduizenden euro’s kosten. Op de korte termijn lijkt een kostenverschil van een procentpunt niets, maar op de lange termijn kan het een erg dure grap worden.

Wanneer je zonder kosten belegt, behaal je automatisch een hoger rendement. Elke 0,1% die je aan kosten bespaart, behoud je immers in je portemonnee! Het zoeken naar een partij waar geen transactiekosten worden gerekend is dan ook erg verstandig.

Gratis beleggen Plus500

Gratis beleggen uitproberen met een demo bij Plus500. Illustratieve prijzen.

Is gratis echt gratis?

Gratis beleggen bestaat echt. Brokers moeten echter wel geld verdienen om te blijven bestaan. Onderzoek bij partijen die beleggen zonder kosten aanbieden daarom altijd hoe ze hun geld verdienen. De partijen op deze pagina zijn betrouwbaar en je kan er zonder twijfel beginnen met beleggen.

Flatex speelt slim in op zijn afkomst. Doordat de broker afkomstig is van Duitsland, geldt het Nederlandse provisieverbod niet voor hun. Hierdoor kunnen ze geld verdienen aan het plaatsen van orders op een beurs. Flatex geeft zelf aan dat deze provisie de afhankelijkheid van de broker niet in het geding brengt. Alle bekende aandelen zijn gewoon te verhandelen bij deze partij, dus tot vooralsnog lijkt het daar inderdaad op. Het is best voordelig om de beurs in plaats van jou als klant te laten betalen voor de transactie.

Bij Plus500 kan je ook 100% gratis gebruik maken van hun demo. Ze stellen deze software natuurlijk niet zomaar beschikbaar. Ze hopen dat je zo erg betoverd raakt door de mogelijkheden, dat je een groot bedrag stort en een actieve handelaar wordt. Het aanbieden van een gratis demo is dan een mogelijkheid voor hun om nieuwe klanten aan zich te binden. Als gebruiker is dit alleen maar voordelig, aangezien je eerst kan controleren of je wel winstgevend kunt beleggen.