Gebruik een stoploss bij CFD beleggingen

CFD’s maken het mogelijk om al vanaf honderd euro te beleggen dankzij het gebruik van een hefboom. Met het gebruik van een hefboom neemt het risico echter flink toe: de kleinste koersschommeling kan immers bij een hefboom van 1:50 al zorgen voor een groot verlies. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van een stoploss, aangezien het op die manier mogelijk is om de verliezen zoveel mogelijk te beperken. 

Wat is een stop loss?

stoplossEen stoploss is te gebruiken als risicobeperking bij beleggingen. Wanneer we bijvoorbeeld een aandeel aanschaffen voor een bepaalde prijs is het verstandig om het risico van de positie af te dekken. Bepaal hoeveel je maximaal wilt verliezen op een order en stel daar de stoploss op in, de positie zal vervolgens automatisch gesloten worden zodra de stoploss geraakt wordt. 

Het belang van een stoploss

Vooral bij CFD’s is het erg belangrijk om een stoploss te gebruiken. Doordat het hier om korte termijn beleggingen gaat en door het gebruik van een hefboom kan de waarde van het account bij een misstap snel afnemen. Voor het uitvoeren van een geschikte strategie is het dan ook erg belangrijk om een duidelijke stoploss vast te stellen. Op die manier kunnen eventuele verliezen gedekt worden en in combinatie met een take profit is het mogelijk om het beleggen gedeeltelijk te automatiseren.