Duurzaam beleggen

Beleggen wordt steeds populairder, steeds meer mensen gaan beleggen en er komen ook steeds meer manieren van beleggen. Dit artikel gaat over duurzaam beleggen.

Wat is beleggen nu precies?

duurzaam beleggenOm duurzaam beleggen uit te leggen, is het slim om het woord eerst in stukjes te hakken. Het bestaat uit twee woorden, beleggen en duurzaam. Maar wat is beleggen nu eigenlijk precies? Bij beleggen koop je eigenlijk een klein deel van een bedrijf, aan jou hoe groot het deel is, hoe groter hoe duurder. Je koopt dit deel Niet in ruimte maar in geld. Door middel van jou beleggingen kan het bedrijf verder uitbreiden, en krijg jij een deel van de winst.

Waarom duurzaam?

Wat is nou eigenlijk ‘’duurzaam’’? Duurzaam is een relatief breed woord met vele betekenissen. Er is dus ook niet echt een vaste definitie voor het woord duurzaam. Wel is er een officieel rapport waarin een van de definities staat van het woord Duurzaam, dit rapport is gemaakt door de World Commission on Environment and Development, in dit rapport staat dat duurzaam het voorzien van de generatie van nu zonder dat het ten kosten gaat voor een generatie in de toekomst om behoefte te voorzien is.

Wat is dan duurzaam beleggen?

windmolenWe hebben nu uitgelegd wat beleggen is en wat duurzaam is, dit artikel gaat over duurzaam beleggen. Kortom duurzaam beleggen is eigenlijk geld stoppen in een bedrijf wat aan de voorwaarden van de 3 p's (personen, planeet en profijt) houdt. Het bedrijf moet dus om het milieu, infrastructuur, werkloosheid en de sociaalheid geven.

Voordelen duurzaam beleggen

Er zijn vele voordelen aan duurzaam beleggen, een van de belangrijkste persoonlijke voordelen is dat het heel goed is voor je geweten. De meeste mensen voelen zich heel prettig bij duurzaam beleggen. Je weet dat je investeert in legale bezigheden en niet in illegale praktijken.

Nadelen duurzaam beleggen

Het rendement van duurzaam beleggen zal een klein beetje lager liggen als bij een gewone non duurzame investering. Het rentepercentage van duurzaam beleggen is wel een stuk hoger dan bij het sparen maar zal wel altijd lager liggen dan bij normaal beleggen.