Beleggen met een demo account: 100% zonder risico

Met de komst van het internet, is beleggen toegankelijker geworden dan ooit. Natuurlijk wil je ook grote successen behalen met de handel in bijvoorbeeld aandelen. Voor veel mensen eindigt een beleggingsavontuur echter met een groot verlies. Het kan dan ook verstandig zijn om beleggen eerst 100% zonder risico uit te porberen door middel van een demo.

Hoe open je een gratis demo?

Het openen van een gratis demo is vrij eenvoudig. Hiervoor moet je eerst op de onderstaande knop drukken. Bedenk dat beleggen in CFD’s risico’s met zich meebrengt. 72% van de beleggers behaalt dan ook verliezen.

Plus500 aanmelden

Om je gratis demo account te openen, hoef je alleen maar een email en een wachtwoord achter te laten. Met deze gegevens kan je vervolgens inloggen op de software.

Plus500 demo aanmelden

Binnen de software heb je vervolgens een onbeperkte demo van €40.000. Wanneer je er klaar voor bent, kan je besluiten om te gaan beleggen met echt geld.

Plus500 demo

Waarom een demo?

Het is verstandig om beleggen eerst uit te proberen met een risicovrij demo account. In de beleggingswereld bestaan er immers veel verschillende producten. Ga je bijvoorbeeld beleggen in CFD aandelen, grondstoffen of valuta’s? En wat is het effect van een economische crisis op de beurskoersen? Dit soort dingen kan je alleen maar ontdekken door uitgebreid te oefenen door middel van een demo.

Wat zijn de voordelen van beleggen met een demo?

Binnen een demoaccount beleg je met nepgeld. Dit bekent dat je resultaten dus fictief blijven. Je resultaten zijn echter wel gelijk aan de resultaten die je had behaald met echt geld. Op die manier leer je dus echt hoe beleggen in zijn werking gaat. Beleggen met een demo account heeft dan ook de nodige voordelen:

  • Je kan ontdekken of beleggen interessant is.
  • Je kan verschillende strategieën testen.
  • Je kan verschillende brokers uitproberen.
  • Je hebt geen financiële risico’s.

Hoe kan je het beste beginnen?

Ook met een demo is het verstandig om niet in het wilde weg posities te openen en sluiten. Wanneer je echt wilt leren beleggen, is het belangrijk om een plan op te stellen. Bedenk waarom je bepaalde aandelen wilt kopen of verkopen. Stel bepaalde regels op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van aandelen die een bepaalt niveau aanraken.

Vervolgens moet je heel secuur bijhouden wat de consequenties zijn van je strategie. Welke beslissingen pakten goed uit en waarom? Welke fouten heb je gemaakt? Door dit alles goed bij te houden kan je een beleggingsstrategie ontwikkelen die goed werkt.

Wanneer met echt geld handelen

Je kan altijd eenvoudig overschakelen van een demo account naar een account met echt geld. Je moet hiervoor wel het juiste moment afwachten. Doe dit niet direct nadat je een leuk winstje te pakken hebt. Bedenk eerst of je echt begrijpt wat je aan het doen bent en of je de markten goed kunt doorgronden. Het is beter om te lang te oefenen dan om te kort te oefenen.

Wanneer je wilt wisselen van een gratis demo naar een echt geld account, moet je drukken op de knop wisselen naar echt geld account.

Voordat je een echt geld rekening kunt openen, moet je wat extra gegevens achterlaten. Dit is wettelijk belangrijk. Alleen mensen die voldoende kennis hebben van beleggen mogen een account openen. Ook wordt je identiteit geverifieerd zodat ze er zeker van zijn dat je bent wie je zegt dat je bent.

Wat een demo toch anders maakt

Beleggen met een demo is in de praktijk toch net wat anders dan beleggen met echt geld. Dit komt doordat je bij beleggen met echt geld je toch eerder zorgen gaat maken. Een fictief bedrag verliezen doet niet zoveel pijn. Je hard verdiende centjes verdampen wel. Hierdoor maak je sneller beslissingen vanuit je emoties.

Het is daarom belangrijk om je opgebouwde strategie binnen je demo account over te nemen binnen je echte account. Dit doe je door van tevoren duidelijke regels op te stellen. Pas tussentijds je posities niet aan. Op die manier zorg je ervoor dat je de lessen die je hebt geleerd in je demo tijd ook overneemt tijdens je echte beleggingen!