DEGIRO uitgebreide review: hoe betrouwbaar is DEGIRO?

Review DEGIRO: conclusie

DEGIRO behoort tot de absolute top wanneer het op Nederlandse brokers aankomt. Je kan bij deze partij eenvoudig een account openen en direct beleggen tegen de laagste tarieven. Doordat de broker Nederlandstalig is stort je eenvoudig geld via iDEAL en kan je gebruik maken van de Nederlandstalige klantenservice. Wel is het jammer dat er maar weinig analysemogelijkheden zijn waardoor je voor het actievere beleggen beter een andere partij kunt kiezen.

 

 

 

De voordelen van DEGIRO

 • + Nederlandstalige partij met goede service.
 • + Laagste tarieven van de Nederlandse markt.
 • + Meerdere accounttypes voor flexibiliteit.
 • + Goed aanbod aan beleggingsproducten.

De nadelen van DEGIRO

 • - Beperkt aantal analysemogelijkheden.
 • - Niet erg geschikt voor speculatie.
 • - Geen optie voor gratis beleggen.

Review onderdelen

Hoe is de beleggingsoftware?

Een belangrijke onderdeel bij elke broker is de beleggingsoftware. Bij DEGIRO handel je voornamelijk via de online omgeving. Wat direct opvalt nadat we inloggen bij DEGIRO, is de gebruiksvriendelijke uitstraling. Binnen de software kan je eenvoudig het effect vinden waarin je wilt beleggen. Door de lichte kleuren vind je eenvoudig alles wat je nodig hebt.

Ook het uitvoeren van een order is erg eenvoudig. Je drukt hiervoor simpelweg op de kopen knop. Binnen de software kan je vervolgens kiezen uit verschillende type orders. Denk hierbij aan de limiet, market en stop loss.

De software scoort hoog op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Maar hoe doet de software het op het gebied van de overige mogelijkheden?

DEGIRO aandeel kopen

Fundamentele analyse

Op het gebied van fundamentele analyse kunnen we kort zijn. Je hoeft bij DEGIRO geen uitgebreide analyses te verwachten. Wanneer je een aandeel bekijkt kan je bijvoorbeeld prima enkele belangrijke cijfers van een bedrijf vinden. Denk hierbij aan een korte omschrijving en enkele cijfers over de winst. Deze cijfers zijn echter zelden voldoende om een belegging te openen.

Het is dan ook aan te raden om deze broker te gebruiken in combinatie met andere bronnen.

Technische analyse

Wanneer je van plan bent om actiever te beleggen, kan technische analyse erg interessant zijn. Bij technische analyse gebruik je allerlei indicatoren om het koersverloop te voorspellen. Bij DEGIRO kan je gebruik maken van 25 indicatoren. Hieronder kan je klassiekers als de moving average en RSI natuurlijk terugvinden.

Jammer genoeg is het niet mogelijk om uitgebreidere analyses toe te passen op de grafiek. Je kan bijvoorbeeld niet zelf lijnen tekenen. De indicatoren zijn zeker behulpzaam bij je beleggingen. Toch is het ook hier aan te raden om andere software naast de broker te gebruiken, zeker wanneer je serieus aan handel wilt gaan doen.

DEGIRO technische analyse

Educatie

Ook op het gebied van educatie hoef je bij DEGIRO niet al te veel te verwachten. Er worden geen cursussen aangeboden en je kan niet leren beleggen bij DEGIRO. Wanneer je meer wilt leren over beleggen, kan je sites zoals deze raadplegen.

Waar kan je in beleggen?

Bij DEGIRO heb je een uitgebreide keuze aan producten waarin je kunt beleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandelen, obligaties en indextrackers. Voor de meer avontuurlijke belegger zijn er ook voldoende mogelijkheden. Je kan speculeren op de beurs door middel van hefboomproducten zoals futures en opties.

Bij DEGIRO kan je terecht bij een groot aantal beurzen. Je kan er handelen op 50 verschillende beurzen verspreid over 26 landen. Je kan uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Singapore of Nieuw-Zeeland. Voor veel beurzen ontvang je alleen actuele koersinformatie wanneer je een betaalt abonnement afsluit.

Wat zijn de kosten bij DEGIRO?

DEGIRO is op het moment van schrijven de goedkoopste Nederlandse broker. Je betaalt bij DEGIRO sowieso geen servicekosten. Dit is erg belangrijk, aangezien servicekosten je rendement flink kunnen drukken. Vanzelfsprekend betaal je voor iedere transactie wel een kleine commissie. Hierbij bestaat een deel van de commissie uit een vast bedrag en een ander deel uit een percentage. Wanneer je grotere posities inneemt, betaal je dus minder.

Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk bij DEGIRO?

 • €2,50 per maand voor een abonnement op beurskoersen.
 • De beurskoersen voor Eurnext en Brussel zijn gratis.
 • Op aandeelorders betaal je €2 + 0,038%.
 • Indexfondsen (EFT’s) zijn gratis mits onderdeel van de kernselectie.

Soms kunnen de transactiekosten dus op 0 euro neerkomen. Dit is het geval wanneer je een fonds koopt dat onderdeel uitmaakt van de kernselectie van DEGIRO. Op de website kan je eenvoudig zien welke fondsen hier onderdeel van uitmaken.

Tip: Bij Flatex kan je ook gratis beleggen in aandelen, lees hier meer informatie.

Vreemde valuta’s

Wanneer je belegt in een andere valuta, heb je eerst die andere valuta nodig. Een Amerikaans aandeel wordt bijvoorbeeld in dollars genoteerd. Je hebt dan eerst dollars nodig voordat je het aandeel kunt kopen. Bij DEGIRO gaat dit automatisch. Voor het omwisselen betaal je een vergoeding van 0,1% die normaal wordt verwerkt in de koop- en verkoopprijs. Je kan ook zelf valuta’s omruilen tegen €10 + 0,02%.

Hoe betrouwbaar is DEGIRO?

DEGIRO is een betrouwbare, Nederlandstalige partij. DEGIRO is opgericht in 2013 en het is altijd het doel geweest van deze broker om de institutionele tarieven beschikbaar te maken voor particuliere beleggers. Ondertussen heeft DEGIRO meer dan 350.000 klanten en ze hebben meer dan 40 internationale awards gewonnen. Bij verschillende verkiezingen is DEGIRO dan ook naar voren gekomen als de beste broker.

Je geld staat bij DEGIRO veilig in een zogenaamd geldmarktfonds. Ook staat de broker onder toezicht van zowel de AFM als de Nederlandse bank. Als klant kan je er bij DEGIRO zelf voor kiezen om je aandelen uit te lenen. Met een costudy profiel geef je hier geen toestemming voor. Je levert dan wel wat voordelen in zoals realtime koersen en de optie om short te gaan.

Belangrijk om de betrouwbaarheid vast te stellen, is ook het niveau van de klantenservice. De klantenservice van DEGIRO kan zowel bereikt worden via de telefoon als per mail. Eventuele problemen worden dan ook snel verholpen.

De betrouwbaarheid van DEGIRO wordt binnen deze review als erg goed beoordeeld.

Wat voor accounts zijn er?

Bij DEGIRO kan je kiezen voor verschillende accounttypes. Met welk account kan je gebruik maken van gratis realtime koersen. Ook zijn alle accounttypes gratis. Toch zijn er ook de nodige verschillen. We bespreken de belangrijkste accounttypes hier.

Basis

Met het basis account profiteer je net zoals bij de andere type accounts van lage tarieven. Met het basis account kan je echter niet in meer speculatieve instrumenten handelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opties en futures. Ook kan je niet inzetten op een dalende koers. Het basis account is dan ook vooral geschikt voor de standaard belegger.

Actief

Het actieve account is een goede keuze voor de belegger die gebruik wilt maken van de volledige mogelijkheden. Met een actief account kan je bijvoorbeeld inzetten op dalende koersen en gebruik maken van een hefboom. Bovendien heb je toegang tot alle financiële producten. Het aanvragen van een actief account is helemaal gratis.

Custody

Het custody account is een speciaal accounttype voor beleggers die willen voorkomen dat hun aandelen worden uitgeleend. Hier lever je echter wel wat voor in. Met dit type account heb je de minste beleggingsmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld niet handelen in opties, futures, turbo’s, speeders en sprinters. Ook zijn veel mogelijkheden uitgeschakeld. Denk hierbij aan het gratis verwerken van dividend en coupons, handelen op marge en short gaan.