Vergelijk brokers: waar kan je beleggen?

Wanneer je gaat beleggen is het belangrijk om de juiste broker te kiezen. Een broker is een partij waar je in onder andere aandelen kunt handelen. Hieronder zie je een duidelijke vergelijking van de beste brokers volgens onze onderzoeken. Je kan eenvoudig een account openen bij de onderstaande partijen:

Beste aandelen brokers vergelijking

Broker
eToro aandelen Geen transactiekosten op aandelen. Met beleggen kan je je inleg verliezen. Andere kosten van toepassing. Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% op Nederlandse aandelen Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met een minimum van €6. Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,15% met een minimum van €8 Meer informatie Aanmelden
ING aandelen broker €4 + 0,04% en 0,24% servicefee. Meer informatie Aanmelden
ABN AMRO broker €6,50 + 0,1% en 0,18% servicefee Meer informatie Aanmelden
Rabobank aandelen kopen €5 + 0,06% service fee Meer informatie Aanmelden

Brokers vergelijken

Hieronder kan je meer lezen over de beste brokers uit de test. Op die manier kan je een weloverwogen keuze nemen!

eToro

Bij eToro kan je zonder vaste commissies aandelen kopen & verkopen. Ook is het mogelijk om actief handelen bij deze broker gratis uit te proberen met een onbeperkte demo van $ 100.000. Zelf ben ik een groot fan van eToro vanwege de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. 

Plus500 CFD broker

Door middel van de gebruiksvriendelijke software van Plus500 kan je eenvoudig handelen in CFD’s op Nederlandse aandelen, grondstoffen, valuta’s en opties! Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je de mogelijkheden geheel zonder risico kunt uitproberen door middel van een gratis demo van € 40.000. Ook kan je short gaan waardoor het mogelijk is om te speculeren op een dalende koers.

Let op: Plus500 is alleen een geschikte broker voor actieve handel in derivaten.

Plus500 brokers vergelijken

Plus500 software, illustratieve prijzen

DEGIRO: betrouwbare Nederlandse partij

DEGIRO is een betrouwbare Nederlandse partij. Bij deze broker kan je tegen lage tarieven fysiek aandelen kopen en verkopen. De online software van DEGIRO is gemakkelijk te gebruiken. Je moet bij DEGIRO echter niet teveel analysemogelijkheden gebruiken. DEGIRO is vooral een erg geschikte partij voor de belegger die tegen lage kosten wil beleggen. Je kan online eenvoudig een account openen bij DEGIRO.

DEGIRO broker

Flatex: gratis beleggen

Een nieuwkomer in Nederland is Flatex. Bij Flatex kan je geheel zonder transactiekosten beleggen. Flatex was al langer actief in Duitsland, maar heeft nu de Nederlandse markt weten te veroveren. Uit onze tests is gebleken dat beleggen bij Flatex inderdaad 100% gratis is. Dit komt doordat de orders bij Tradegate worden uitgevoerd. Doordat er geen vaste kosten zijn, kan je met een erg klein bedrag aandelen kopen bij Flatex. Waarom open je geen account om de mogelijkheden te proberen?

Flatex WebFiliaal

Lynx: uitgebreid leren beleggen

Een sterk punt van Lynx binnen deze vergelijking, is het feit dat je er uitgebreid kunt leren beleggen. De broker Lynx heeft een grote database gevuld met informatieve artikelen. Ook organiseren ze regelmatig online cursussen die je bij je beleggingsactiviteiten kunnen helpen. Beleggen bij Lynx kan vanaf €3.000 en de transactiekosten liggen er wat hoger dan bij de bovenstaande partijen. Voor de professionele belegger kan Lynx alsnog een goede partij zijn. Je kan gratis een informatiepakket aanvragen.

Lynx broker

Binckbank: vertrouwd

Beleggen bij Binckbank geeft veel vertrouwen. Deze Nederlandse broker is beursgenoteerd en heeft daarmee een erg grote en betrouwbare positie opgebouwd. Een nadeel van Binckbank, is het feit dat je er servicekosten moet betalen. Hierdoor valt je rendement bij deze partij al snel lager uit. Binckbank is een prima partij, maar zeker niet de beste broker uit deze vergelijking.

Binckbank beleggen

Beleggen bij ING, ABN AMRO of de Rabobank

Veel mensen kiezen er nog steeds voor om te beleggen bij hun bank. Uit onze testen is echter constant gebleken dat de transactiekosten bij banken hoger liggen dan bij de andere partijen. Hier staan jammer genoeg geen betere services tegenover. Grote banken bieden geen extra services en de analysemogelijkheden zijn vaak erg beperkt.

Beleggen bij je bank doe je dan ook alleen uit gemak. Je kan dan immers al je bankdiensten integreren binnen één account. Natuurlijk is het fijn om op die manier al je bankzaken bij elkaar te hebben. Toch behaal je op de lange termijn een veel slechter resultaat door je beleggingen bij een bank te regelen. Neem daarom de moeite om een account te openen bij een online broker, zodat je op je beleggingskosten kunt besparen.

Brokers vergelijken: waar moet je op letten?

Het kiezen van brokers is een persoonlijke zaak. Toch is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van de beste broker. Hieronder vind je enkele tips:

Tip 1: vergelijk de kosten

De kosten zijn het belangrijkst wanneer je gaat beleggen. Een hoger kostenpercentage gaat automatisch ten koste van je rendement. Kies daarom de broker met de laagste kosten die voldoende diensten te bieden heeft.

Tip 2: bekijk de software

Het is verstandig om bij meerdere brokers een account te openen. Op die manier kan je de software uitproberen en ontdekken met welk pakket je het beste werkt. De software van Lynx is bijvoorbeeld veel complexer en uitgebreider dan die van DEGIRO. Voor sommige mensen is dit een plus en voor andere mensen juist een nadeel.

Tip 3: controleer de betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van de broker is ook erg belangrijk. Controleer bijvoorbeeld of je bij een broker veel last hebt van downtime. Downtime kan ervoor zorgen dat je een belangrijke order niet kunt doorvoeren. Ga ook na of je de broker eenvoudig kunt bereiken en controleer of je tegoeden veilig staan. Alle brokers op deze pagina zijn als betrouwbaar getest.

Tip 4: educatie

Op de vraag waar je het beste kunt beleggen, is geen eenduidig antwoord te geven. Dit hangt immers sterk af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige brokers bieden speciale educatie programma’s aan waarmee je kunt leren om beter te beleggen. Brokers met meer mogelijkheden rekenen echter ook extra kosten. Bedenk daarom goed of dit het waard is voor je.

Voorbeeld handelen met CFD's

In dit artikel nemen we wat voorbeelden door van een situatie die zich kan voordoen wanneer je in CFD' s gaat handelen. Wat zijn CFD's nu precies? CFD's zijn contracten op de onderliggende waarde van een effect. CFD's kunnen...