Beleggen in zilver

Een ander vrij zeldzaam metaal dat de laatste tijd veel populariteit kent is zilver, de prijs van zilver fluctueert echter minder dan die van goud: dit is logisch aangezien het bij zilver om tientallen euro's per ounce gaat, in plaats van een aanschafprijs van vele honderden euro's. Beleggen in zilver kan door de lage prijs alsnog behoorlijk winstgevend zijn, aangezien je voor een ounce goud tientallen ounces zilver kunt kopen: hierdoor kunnen kleine koerswijzigingen al winstgevend uitpakken.

Zilver, het broertje van goud

zilverNet als goud is ook zilver een soort backup voor een slechte economie. Wanneer het vertrouwen in de verschillende valutaparen daalt, stapt men sneller over op allerlei soorten waardevolle metalen waaronder zilver. Zilver is echter wat minder bewegelijk, waardoor het van belang is om echt op het juiste moment de order te openen. Zilver volgt vaak de koers van goud met een vertraging. Daalt de koers van goud, dan is het niet ondenkbaar dat de koers van zilver even later ook daalt.

Zilver wordt veel gebruikt in sierraden, maar heeft ook de nodige andere toepassingen. Wist je bijvoorbeeld dat zilver ook veel in de industrie wordt gebruikt? Op de lange termijn is de kans dan ook groot dat de prijs van zilver verder zal toenemen. Zeker met de opkomst van nieuwe grote economieën in bijvoorbeeld China en Brazilië zal de vraag naar producten waarin zilver wordt verwerkt alleen maar toenemen. 

Zelf beleggen in zilver bij Plus 500

Bij Plus 500 kan je voordelig in CFD zilver beleggen. Dankzij de verschillende marktanalyse tools kan je goed inschatten wat het juiste moment is om het metaal aan te schaffen. Het openen van automatische orders is vanzelfsprekend tevens geen probleem. Bij zilver betaal je bij premieaankoop 0,05 procent en bij premieverkoop ontvang je 0,01 procent met een totale spread van 0,2 procent. Klik hier om een (demo) account te openen bij Plus 500 >>

Ook bij Markets.com is het mogelijk om in goud en zilver te beleggen. De spread op zilver bedraagt momenteel 0,07 Amerikaanse dollar ongeacht de aanschafprijs en er is sprake van een hefboom van één om honderd. Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Markets.com >>

Actuele koers zilver