Beleggen in tarwe

Een behoorlijk dure grondstof om in te beleggen is tarwe; de grondstof is behoorlijk in waarde toegenomen de afgelopen tijd. Deze stijgingen worden echter met regelmaat afgewisseld door forse dalingen: timing is dan ook essentieel wanneer je gaat beleggen in tarwe. 

Beleggen in tarwe

tarweNaast rijst en mais is tarwe één van de primaire grondstoffen waarmee wij mensen ons voeden. Er bestaan vele soorten tarwe waarbij er tevens in Nederland heel veel verbouwd wordt. Tarwe kan per korenmaat worden aangeschaft waarbij de prijs per maat in de honderden euro's loopt.

Tarwe is een gewas en bij beleggingen in gewassen speelt het weer altijd een belangrijke rol. Slechte weeromstandigheden kunnen de groei van tarwe verhinderen waardoor misoogsten vaker voorkomen. De vraag naar tarwe is echter vrij stabiel en bij een misoogst neemt het aanbod af: de prijs van tarwe zal in dat geval dan ook stijgen.

Hoe werkt het eigenlijk?

Gelukkig krijg je de tarwe waarin je handelt niet thuisbezorgd! Bij de handel in tarwe maak je gebruik van contracten op de waarde van de grondstof. Wanneer je tarwe koopt en de waarde neemt toe krijg je het verschil simpelweg op je beleggingsrekening gestort. Het mooie is dat je ook kunt spculeren op een koersdaling door short te gaan

Ook bij Plus 500 kan je prima beleggen in CFD tarwe. Klik hier om een demo account aan te maken bij Plus 500 >>