Beleggen in suiker

Naast beleggingen in metalen en brandstoffen is het ook mogelijk om te beleggen in suiker. Suiker koop je per pond waarbij de prijs vaak rond de 15-25 dollar per eenheid ligt. Suiker is waarschijnlijk één van de zoetste beleggingen op aarde en doordat je zowel long als short kunt gaan, kan je ook geld verdienen wanneer de koers daalt. Bij moderne brokers kan je eenvoudig in suiker handelen zonder dat je thuis tientallen zakken moet bewaren. 

Hoe werkt beleggen in suiker nu eigenlijk?

Beleggingen in suiker werken eigenlijk altijd via contracten op de waarde van suiker. Het is gelukkig niet nodig om de suiker fysiek aan te kopen. Bij de brokers kan je aangeven of je denkt dat de koers van suiker gaat stijgen of dalen en hier kan je op inspelen door long te gaan of door short te gaan. Door gebruik te maken van een stop loss kan je het maximale verlies op een positie beperken en doordat je de beschikking hebt over een hefboom kan je ook met weinig geld veel suiker kopen.

suikerDe voornaamste producent van suiker is momenteel India en dit land lijkt niet te kunnen voorzien in de wereldvraag. De koers stijgt vanzelfsprekend niet altijd, maar de wereld lijkt wel suikerverslaafd te zijn. Doordat steeds meer landen zich economisch sterk ontwikkelen neemt de vraag naar suiker voor onder andere snoep en luxe consumptiemiddelen toe. 

Voor de lange termijn is het dan ook waarschijnlijk dat de koers verder zal stijgen. Door de beleggen bij een moderne broker als Plus 500 kan je ook profiteren dalingen en stijgingen op de korte termijn. 

Plus 500

Bij de broker Plus 500 kan je eenvoudig posities in suiker openen, zowel long als short. Met een initiële marge van vijf procent en een onderhoudsmarge van 0,4 procent kunnen de posities lang opengehouden worden. Bij een aankoop bedraagt de premie -0,03 procent en bij de verkoop ontvang je 0,01 procent. Klik hier om direct te handelen in suiker met een (demo) account bij Plus 500 >>

Actuele koers suiker