Wat is beleggen ? | alles over beleggen

Je wilt dus aan de slag met beleggen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deonlinebelegger.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om te starten met beleggen in aandelen, Forex en grondstoffen! In deze introductie bekijken we wat je nodig hebt om te kunnen beleggen en welke zaken er om de hoek komen kijken bij het selecteren van een broker.

Wat is beleggen nu eigenlijk?

Beleggen is het kopen en verkopen van effecten met als doel het behalen van koerswinst. Je koopt dus een effect (waardepapier of voorwerp) als goud in tegen een prijs van bijvoorbeeld 1400 dollar om deze vervolgens te verkopen voor 1405 dollar. Een vergelijkbare koersbeweging kan zich binnen een uur voordoen, en wanneer je tien ounces koopt verdien je in dit geval vijftig euro.

Het mooie aan beleggen in CFD’s is het feit dat iedereen het kan. Je kan al beleggen vanaf vijftig euro en dankzij de hefboom kan je zelf bepalen hoeveel je inzet. Hierdoor verlies je nooit meer dan je inzet, maar kan je wel erg veel winst maken.

Tot welke groep behoor je?

Nog nooit aan beleggen gedaan

Wanneer je nog nooit aan beleggen gedaan hebt en je er ook niets van af weet, is het verstandig om onze snelcursus beleggen te volgen. De informatie in deze cursus is van toepassing op ieder effect en de leerstof vormt de basis voor het succesvol beleggen in effecten. De beste broker voor beginners is Plus 500, je kan echter ook eens eToro proberen waarbij de software ook op de beginner is gericht.

Wanneer je al vaker belegt hebt...

Wanneer je reeds wat van de markt weet kan je beter de broker Markets.com kiezen, deze broker is professioneler en sneller en je kan er beter technische analyse uitvoeren door middel van MetaTrader.

Alles over beleggen

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met beleggen. In onze uitgebreide kennisbank worden met regelmaat nieuwe artikelen geplaatst. Verspreid over verschillende categorieeën vind je allerlei achtergrondartikelen die te maken hebben met beleggen. We wensen je veel succes met het uitvoeren van je eerste belegging en we hopen dat al je dromen waar mogen worden!