Beleggen in platina

Wanneer je op zoek bent naar een duurer edelmetaal dan goud kan platina een interessante belegging vormen. Platina is een erg zeldzaam materiaal dat door zijn roestvrije samenstelling perfect gebruikt kan worden voor onder andere sieraden en computeronderdelen. Dit metaal is duurder en beweeglijker dan het bekende en populaire goud wat het een erg spannende belegging maakt.

Beleggen in platina

platinaBeleggen in platina is erg risicovol, het is dan ook geen goede belegging om uit te voeren wanneer je net nieuw bent binnen het traden. De prijs ligt hoog en de koers kan erg snel in waarde afnemen of stijgen. Wanneer je veel tijd hebt om de koersen in de gaten te houden is het interessant om met dit metaal aan de slag te gaan: de kleinste percentuele koerswijziging kan immers al grote invloed hebben op je positie en het beschikbare vermogen.

Waarom is platina zoveel waard?

Platina heeft verschillende nuttige eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat het metaal niet oxideert in lucht, tegen ontzettend hoge temperaturen kan, niet schadelijk is voor mensen en mooi glimmend blijft? Het is dan ook niet zo gek dat platina niet alleen maar gebruikt wordt voor sieraden: slechts 25% van de totale vraag naar platina komt tot stand op deze manier.

Een groot deel van de jaarlijkse vraag naar platina komt tot stand door de auto-industrie. Het metaal is namelijk erg goed bruikbaar als katalysator in een auto om de uitstoot van schadelijke gassen zoveel mogelijk tegen te gaan. Het metaal wordt daarnaast ook gebruikt in allerlei elektronische apparaten: denk hierbij onder andere aan LCD tv's, harde schijven en legeringen.

Doordat het metaal zo goed tegen hitte kan en mooi blijft onder veel omstandigheden wordt de grondstof steeds vaker gebruikt binnen verschillende industrieën. We verwachten dan ook dat de koers van platina in de toekomst verder zal stijgen.

Winst met platina

Het is mogelijk om platina te kopen in de vorm van een baar; dit is echter niet de winstgevendste manier om te profiteren van de koersstijgingen van platina. Dankzij de komst van moderne brokers is het namelijk mogelijk om geld te verdienen met de handel in platina door de grondstof aan te kopen via contracten op de onderliggende waarde. Een goede broker om beleggen in platina bij uit te proberen is Plus 500.

Platina bij Plus 500

Bij Plus 500 kan je voordelig in platina beleggen. Met spreads voor premieaankoop van -0,035 procent en premieverkoop van 0,01 procent liggen de kosten laag. Dankzij de initiële marge van 5 procent en de onderhoudsmarge van 0,5 procent kunnen de posities lang open gehouden worden. Maak een (demo) account aan bij Plus 500 en probeer beleggen in platina gratis uit >>

Bekijk de laatste koers