Beleggen in katoen

Men zegt wel eens 'kleren maken de man', en laat katoen daarbij nu net een belangrijke grondstof zijn. Deze grondstof wordt onder andere in Amerika grootschalig verbouwd door boeren waarbij het zo uit de bomen geplukt wordt om vervolgens vervoerd te worden naar ontwikkelingslanden alwaar onze kleding in elkaar gezet wordt. Wanneer de kleding vervolgens klaar is komen de kledingstukken bij onze favoriete kledingwinkel terecht.

Beleggen in katoen

katoenMet een groeiende populatie is beleggen in katoen erg interessant, de vraag naar kleding groeit immers snel. Wanneer je besluit om te beleggen in katoen moet je op slimme wijze orders plaatsen zodat je mooie winsten kunt behalen. Door de trend (algemene richting van de prijs) te herkennen kan je veel geld verdienen met een belegging in katoen.

Op de korte termijn zal je bij beleggingen in katoen vooral letten op gebeurtenissen zoals misoogsten en hitte die bijdragen aan het opdrijven van de prijs. Er is altijd wel vraag naar katoen, maar wanneer het aanbod afneemt kan de prijs plotseling flink stijgen!

Hoe beleg je nu eigenlijk in katoen?

Beleggen in katoen is gelukkig vrij eenvoudig. Bij online brokers kan je de grondstof namelijk eenvoudig kopen of verkopen waarna het koersverschil je winst bepaald. Vanzelfsprekend ben je niet daadwerkelijk de fysieke eigenaar van het katoen: de grondstof zal nooit thuisbezorgd worden. Uiteindelijk beleg je immers in katoen om winst te maken, niet om de grondstof daadwerkelijk te gebruiken.

De broker Plus 500

Katoen CFD's kan je bij Plus 500 verhandelen tegen de gunstige hefboom van 20 om 1 waarbij je met een initiƫle marge van vijf procent de posities eenvoudig kunt onderhouden. Dankzij de lage kosten (-0,035 premieaankoop en 0,01 premieverkoop) kan je veel winst maken op de kleinste koerswisselingen. Klik hier om direct een account aan te maken bij Plus 500 >>

Laatste prijs van katoen