Beleggen in goud

Wanneer de economie stagneert neemt de waarde van de verschillende zeldzame metalen meestal toe. Als de de verschillende valuta' s in waarde verminderen kan het immers erg aantrekkelijk zijn om in meer waardevaste metalen te beleggen. Het bekendste metaal is waarschijnlijk goud wat je per ounce kunt kopen. De koers kan op een dag soms wel honderd dollar dalen of stijgen waardoor het mogelijk is om hoge winsten te behalen; voorzichtigheid is echter geboden.

Voordelen beleggen in goud

beleggen in goudHet handelen in goud heeft de nodige voordelen, maar ook enkele risico' s. Het feit dat de prijs van goud bepaald wordt door een grote groep speculanten maakt de kans op een plotselinge waardevermindering boven gemiddeld. Zolang de economie echter in een dip zit blijft de waarde van goud redelijk constant. Sterker nog: record naar record werd de afgelopen jaren neergezet: mensen die begin 2000 geld hebben geïnvesteerd in goud hebben hun vermogen zien verviervoudigen!

Dankzij de hoge hefboom en de goede marges is het beleggen in goud dan ook erg eenvoudig. Bestudeer de koersen enkele dagen en stel orders in, zowel short als long, bij een bepaalde prijs. Vervolgens stel je tevens een stop loss en profit call in waarna het beleggen in goud bijna automatisch gaat. Elke dag daalt en stijgt de prijs van goud namelijk behoorlijk waardoor er veel geld verdient kan worden. Het is belangrijk om een juiste strategie te ontwikkelen zodat ook jij geld kunt verdienen met de handel in goud.

Waar het goedkoopst beleggen?

Bij Plus 500 kan je prima in CFD goud handelen. Dankzij de lage spreads en professionele tools is het makkelijk om de koersen te analyseren. Ook het instellen van orders gaat eenvoudig waardoor Plus 500 een prima broker is om in goud te beleggen. Momenteel bedragen de transactiekosten per ounce goud ongeveer 0,60 cent wat erg laag is! Klik hier om een account aan te maken bij Plus 500 >>

Een andere broker alwaar het mogelijk is om goud te kopen is Markets.com, de spread die berekent wordt bedraagt 0,7 dollar ongeacht de aanschafwaarde. Bij Plus 500 is het dus voordeliger om te beleggen in goud. Bij Markets.com is een iets hogere hefboom van toepassing, het is bij deze broker mogelijk om met een hefboom van 100:1 te beleggen in goud terwijl de hefboom bij Plus 500 20:1 is. Klik hier om een account aan te maken bij Markets.com >>

Lange beleggingen in goud

Wanneer je niet van korte ritjes houdt en liever geld wilt verdienen met beleggingen in goud op de lange termijn  is het verstandig om de economie eerst uitgebreid analyseren. Ben je pessimistisch over de toekomst dan koop je goud, ben je positief over de economie dan is een short positie aan te raden. De prijs van goud daalt in tijden van economische voorspoed en stijgt in tijden van economische neergang. Let er wel op dat dit een algemene regel is die niet altijd van toepassing is.

Openingstijden: In goud beleggen kan tussen zondag 22:00 uur GMT en vrijdag 20:00 uur GMT.