Beleggen in aardgas

Niet veel mensen doen het, maar met een beetje analyse kan het behoorlijk winstgevend zijn. Aardgas is niet heel bewegelijk waardoor het van belang is om de koers goed in de gaten te houden. Iedere dag vindt er eigenlijk maar één doorbraak plaats die zowel naar boven als naar beneden kan gaan.

Beleggen in aardgas is onvoorspelbaar

aardgasBeleggen in aardgas is niet heel eenvoudig: je moet de koersen echt goed in de gaten houden. De brandstof aardgas kent namelijk niet veel wijzigingen en zit eigenlijk de gehele dag lang op ongeveer dezelfde koers. Toch is er iedere dag een plotselinge wijziging waarbij de koers stijgt of daalt: hier kan je slim op inspringen door short of long te gaan. Beleggen in aardgas is erg interessant, maar wel onvoorspelbaar: zet dan ook niet teveel in op deze brandstof.

De weersomstandigheden vormen een goede indicatie voor de toekomstige prijs van aardgas. Bij koud weer neemt het verbruik van aardgas namelijk toe en deze toegenomen vraag drijft de prijs op. Naast de weersvoorspelling kan je ook kijken naar de prijs van olie om te toekomstige koers van aardgas te voorspellen. De prijs van aardgas beweegt vaak mee met de prijs van olie: een stijgende olieprijs kan dus een indicatie zijn dat de aardgasprijs ook zal toenemen. 

Beleggen in aardgas bij Plus 500

Bij de broker Plus 500 kan je prima in CFD aardgas beleggen. Vooral wanneer je de koersen goed in de gaten houdt kan je gebruik maken van de tick grafiek van Plus 500 waarin je de koers op de seconde precies kan bijhouden. Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Plus 500 >>

Overigens is het ook mogelijk om indirect te beleggen in aardgas, dit kan je doen door in aandelen te investeren van bedrijven die aardgas winnen. Een bekend voorbeeld van een bedrijf die zich bezighoudt met aardgas is het Nederlandse Shell, maar je kunt ook kijken naar het bedrijf Gazprom. Bedenk overigens dat bij aandelen de financiële gezondheid van de onderneming uiteindelijk belangrijker is voor het koersverloop dan de prijs van aardgas. 

Actuele koers aardgas