Beginnen met beleggen

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je wilt beginnen met beleggen. Veel mensen gaan niet beleggen omdat het ze te ingewikkeld, tijdrovend of saai lijkt… niets is echter minder waar: er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om te beleggen dat de beurs erg winstgevend en allesbehalve saai hoeft te zijn!

Direct succesvol beginnen, wist je dat...

  • Online beleggen al kan vanaf 100 euro?
  • Je ook geld kunt verdienen in dalende markten?
  • Je eenvoudig kunt handelen in aandelengrondstoffen Forex?
  • Je verliezen kunt beperken door een stop loss te gebruiken?

Begin vandaag nog met beleggen en op een gratis (demo) account bij een broker!

Kost het veel tijd?

geld beleggenHoeveel tijd je in beleggen stopt ligt helemaal aan jezelf. Sommige mensen openen één positie per week en laten die gedurende een langere periode open staan, terwijl anderen tientallen beleggingen per dag doen. Wanneer je echter helemaal geen tijd in het beleggen wilt stoppen is het tevens mogelijk om automatisch te beleggenKortom: tijd zal geen probleem zijn, aangezien er van alles mogelijk is!

Zelf doe ik vooral aan daytrading; Ik bekijk dan iedere avond in een halfuur wat verschillende valutaparen hebben gedaan. Door de algemene trend vast te stellen kan ik voorspellen wat de markt de volgende dag gaat doen en door vervolgens te kopen (je verdient dan geld wanneer de koers stijgt) of te verkopen (je verdient dan geld wanneer de koers daalt) kan ik hiervan profiteren. 

Beleggen is eenvoudig

Beleggen kan in het begin wellicht wat overweldigend overkomen. Dit is niet zo gek, aangezien macro economische factoren een grote rol spelen. Toch hoeft beleggen helemaal niet zo lastig te zijn… sterker nog het is eigenlijk gewoon heel erg leuk! Wanneer het slecht gaat is het een mooi leermoment, en wanneer de beleggingen uiteindelijk de goede kant opgaan geeft dat een heel goed gevoel.

Tegenwoordig is beleggen bij aanbieders als Plus 500 of Markets.com dan ook geen probleem, aangezien de software gewoon Nederlandstalig is en alle gegevens uit grafieken afgelezen kunnen worden. Wanneer je liever automatisch belegt kan je dit doen door middel van de automatische belegfunctie van Markets.com of de service van ZuluTrade.

Beleggen is spannend, leuk en nooit hetzelfde!

beginnen beleggenDe markt is elke dag weer anders wat het erg afwisselend maakt. Zelf open ik bijvoorbeeld in de avond maximaal enkele posities en wanneer ik thuiskom check ik mijn posities. Tegenwoordig staat zeventig procent van mijn beleggingen in het groen genoteerd.

Tuurlijk, in het begin is dit anders geweest; het is dan ook belangrijk om niet direct met hoge bedragen te gaan beleggen aangezien je dan met de neus in de boter valt. Beleggen kan erg leuk zijn en de beste manier om het te leren is door het uit te proberen.

Beginnen met beleggen?

Iedereen kan beginnen met beleggen, en dit kan al vanaf een minimale storting van honderd euro. In ons broker overzicht kan je een actueel overzicht vinden van goedkope en goede brokers voor beginners alwaar je met een minimale inzet direct kunt beginnen met beleggen.

Tip: Bij Plus 500 kan je goed beginnen met oefenen! Wanneer je een account opent krijg je een demo van 40.000 euro!

Slapend rijk worden met beleggen: mogelijk?

De vraag is of slapend rijk worden mogelijk is, het antwoord hierop is ja. Echter is het niet gewoon, normaal is er namelijk veel inspanning vereist om succesvol te worden met beleggen. Kan je slapend rijk worden? Dat iemand slapend rijk wort...

Tips om succesvol te beleggen

Beleggen is natuurlijk niet zomaar iets. Het gaat vaak om heel erg veel geld en daarom moet je goed kijken naar waar u in belegd. 5 handige tips om veiliger te beleggen Bestudeer het financiële product Het is van belang dat je begrijpt wat het...

Hoe start je met beleggen?

Voorheen was beleggen iets voor bejaarde mannen in een kantoor op Wall Street. Tegenwoordig is beleggen echter hip en kan iedereen meedoen. Je kan vaak al meedoen vanaf vijftig euro, en dankzij hefbomen is het zelfs dan nog mogelijk om een leuke...

Zelf of door middel van de bank beleggen?

Het percentage mensen dat de bank gebruikt om te beleggen is dit jaar sterk gedaald. Dit is niet zo vreemd wanneer we in ons achterhoofd houden dat banken grote risico’s nemen en daardoor met regelmaat failliet gaan. Daarnaast is het zo dat de...

Beleggen met een demo account: 100% zonder risico

Met de komst van het internet, is beleggen toegankelijker geworden dan ooit. Natuurlijk wil je ook grote successen behalen met de handel in bijvoorbeeld aandelen. Voor veel mensen eindigt een beleggingsavontuur echter met een groot verlies. Het...