Beginnen met beleggen

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je wilt beginnen met beleggen. Veel mensen gaan niet beleggen omdat het ze te ingewikkeld, tijdrovend of saai lijkt… niets is echter minder waar: er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om te beleggen dat de beurs erg winstgevend en allesbehalve saai hoeft te zijn!

Direct succesvol beginnen, wist je dat...

  • Online beleggen al kan vanaf 100 euro?
  • Je ook geld kunt verdienen in dalende markten?
  • Je eenvoudig kunt handelen in aandelengrondstoffen Forex?
  • Je verliezen kunt beperken door een stop loss te gebruiken?

Begin vandaag nog met beleggen en op een gratis (demo) account bij een broker!

Kost het veel tijd?

geld beleggenHoeveel tijd je in beleggen stopt ligt helemaal aan jezelf. Sommige mensen openen één positie per week en laten die gedurende een langere periode open staan, terwijl anderen tientallen beleggingen per dag doen. Wanneer je echter helemaal geen tijd in het beleggen wilt stoppen is het tevens mogelijk om automatisch te beleggenKortom: tijd zal geen probleem zijn, aangezien er van alles mogelijk is!

Zelf doe ik vooral aan daytrading; Ik bekijk dan iedere avond in een halfuur wat verschillende valutaparen hebben gedaan. Door de algemene trend vast te stellen kan ik voorspellen wat de markt de volgende dag gaat doen en door vervolgens te kopen (je verdient dan geld wanneer de koers stijgt) of te verkopen (je verdient dan geld wanneer de koers daalt) kan ik hiervan profiteren. 

Beleggen is eenvoudig

Beleggen kan in het begin wellicht wat overweldigend overkomen. Dit is niet zo gek, aangezien macro economische factoren een grote rol spelen. Toch hoeft beleggen helemaal niet zo lastig te zijn… sterker nog het is eigenlijk gewoon heel erg leuk! Wanneer het slecht gaat is het een mooi leermoment, en wanneer de beleggingen uiteindelijk de goede kant opgaan geeft dat een heel goed gevoel.

Tegenwoordig is beleggen bij aanbieders als Plus 500 of Markets.com dan ook geen probleem, aangezien de software gewoon Nederlandstalig is en alle gegevens uit grafieken afgelezen kunnen worden. Wanneer je liever automatisch belegt kan je dit doen door middel van de automatische belegfunctie van Markets.com of de service van ZuluTrade.

Beleggen is spannend, leuk en nooit hetzelfde!

beginnen beleggenDe markt is elke dag weer anders wat het erg afwisselend maakt. Zelf open ik bijvoorbeeld in de avond maximaal enkele posities en wanneer ik thuiskom check ik mijn posities. Tegenwoordig staat zeventig procent van mijn beleggingen in het groen genoteerd.

Tuurlijk, in het begin is dit anders geweest; het is dan ook belangrijk om niet direct met hoge bedragen te gaan beleggen aangezien je dan met de neus in de boter valt. Beleggen kan erg leuk zijn en de beste manier om het te leren is door het uit te proberen.

Beginnen met beleggen?

Iedereen kan beginnen met beleggen, en dit kan al vanaf een minimale storting van honderd euro. In ons broker overzicht kan je een actueel overzicht vinden van goedkope en goede brokers voor beginners alwaar je met een minimale inzet direct kunt beginnen met beleggen.

Tip: Bij Plus 500 kan je goed beginnen met oefenen! Wanneer je een account opent krijg je een demo van 20.000 euro!

Een beleggingscursus: slim of tijdverspilling?

‘Beleggen leer je met vallen en opstaan’, wordt vaak gezegd. Toch weten slechts weinig beginners weer op te krabbelen nadat ze hard onderuit zijn gegaan op de beurs. Een beleggingscursus brengt daar verandering in, beloven de aanbieders van dergelijke cursussen. Maar maakt zo’n cursus je wel een goede belegger? Of is het vooral een kostbare en tijdrovende inspanning?

Extreem duur

Een beleggingscursus hoeft niet extreem duur te zijn. Geen behoefte aan persoonlijke begeleiding en een strenge leraar die je huiswerk nakijkt? Dan ben je al meteen een stuk goedkoper uit. Voor een paar tientjes volg je een online beleggingscursus. Verschillende websites bieden zulke cursussen aan. De kwaliteit kan behoorlijk variëren, maar een goede cursus behandelt de theorie én praktijk.

Helaas is dat waar veel cursussen tekortschieten: ze vergeten de praktijk. Doodzonde, want beleggen leer je toch echt door het gewoon te doen. Een beleggingscursus die je alles leert over de theorie, maar je vervolgens zonder begeleiding de beurs op stuurt, is dus een waardeloze aankoop. Vergelijk het met fietsen. Zelfs als je precies weet hoe je moet trappen en sturen, leer je het pas na een paar lelijke vallen.

Geen garantie voor succes

Een cursus beleggen hoeft dus helemaal geen garantie voor succes te zijn. Dat wil niet zeggen dat het verstandig is om zonder enige voorbereiding te gaan beleggen. Het is belangrijk dat je goed weet hoe de producten die je gaat verhandelen werken, wat de risico’s zijn en welke fouten je echt niet mag maken. Dat soort zaken leer je in een beleggingscursus, maar kun je natuurlijk zelf ook achterhalen. Al vergt dat natuurlijk net iets meer tijd en inspanning.

Gratis beleggingscursus

Heb je geen zin om alle informatie zelf bij elkaar te zoeken? En wil je ook niet voor een cursus betalen? Dan kun je een gratis cursus beleggen overwegen. Deze zijn minder uitgebreid, maar brengen je in weinig tijd vaak op de hoogte van de belangrijkste zaken. Het nadeel van een gratis beleggingscursus is dat je niet begeleid wordt tijdens het beleggen in de praktijk. Dat is op zich geen ramp. De meeste succesvolle beleggers leerden het kunstje ook niet met een cursus. Veel oefenen levert je een stuk meer op.

En om nog even terug te komen op dat vallen en opstaan: je gaat gegarandeerd vallen. Zelfs de succesvolste beleggers verkopen aandelen met verlies. Het is de kunst om vaker op te staan.

Beleggen voor beginners en gevorderden.

Een belegger heeft bij het beleggen op de beurs verschillende fases. Aan het begin heb je nog weinig kennis over de beurs. In een later stadium, wordt je juist steeds beter in het beleggen en creëren van winsten. In dit artikel lees je hoe het beleggen de meeste mensen af gaat en op welke manier je, je resultaten kunt verbeteren.

Beleggen als beginner

Beleggen is als beginner natuurlijk erg spannend en interessant om te doen. Je weet nog niet de belangrijkste termen en mogelijkheden in de beleggerwereld. Om deze reden is het als beginner erg belangrijk om veel kennis op de te doen en te kijken wat er mogelijk is met een demo account enz. Er zijn vele websites zoals deze die ervoor zorgen dat je veel kennis krijgt om beter te kunnen handelen op de beurs.

Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan tips en trucs over het instellen van grafieken en indicatoren, het analyseren van bedrijven, het volgen van het nieuws en op een slimme manier omgaan met harde stijgingen of dalingen op de beurs. Geld verdienen is op de beurs goed mogelijk en er zijn ook talloze beleggers die elke maand weer enorm veel geld verdienen op de beurs.

Als beginnende belegger is het sowieso belangrijk om nooit op te geven en te onthouden dat winsten simpel kunnen worden behaald. Wanneer je goede analyses kunt maken is er al erg veel mogelijk op de beurs. De winsten zullen als beginnende belegger nog niet hoog liggen, maar het beleggen is dan ook een proces waar je van moet leren!

Beleggen als gevorderde

Als gevorderde is het echter heel anders. Wanneer je een gevorderde belegger bent, heb je al veel kennis over de beurs en zul je waarschijnlijk ook veel geld verdienen met het beleggen op de beurs. Wanneer je dit lukt , kun je er zelfs in slagen om te stoppen met werken of in ieder geval financieel onafhankelijk te worden! Dit is iets dat zeker goed mogelijk is.

Een gevorderde belegger weet waar hij mee bezig is. Hij snapt dat er vele verschillende beleggingsproducten zijn en dat deze allemaal zo z’n eigen voordelen hebben. Het is dan ook mogelijk om in aandelen, valuta’s, grondstoffen en bijvoorbeeld indexen te handelen.

Het handelen geeft vele voordelen! Sparen levert tenslotte niks op door de hoge inflatie. Begin dus vandaag nog met handelen op de beurs!

Hoe beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is een uitdagende stap, beleggen is niet zo makkelijk als wat het lijkt. In dit artikel geven we u tips en informatie over het onderwerp ‘’hoe beginnen met beleggen’’.

Beginnen met beleggen

beginnen beleggenBij een heleboel banken en andere instanties kan je direct een beleggingsrekening open en beginnen met beleggen. Het kan bij bedrijven die er gespecialiseerd in zijn zoals Alex maar het kan ook gewoon bij uw eigen bank zoals ING. Bij uw eigen bank kunt u ook een zogenoemde effectenrekening openen. Begin niet zomaar met beleggen, verdiep je in het gene waar in je wilt beleggen.

Plannen

Een goed beleggingsplan is altijd handig wanneer je actief begint met beleggen, je moet weten waarin je wilt beleggen en hoe je wilt beleggen.

Stel een risicoprofiel vast

Meestal hebben aandelen een hogere opbrengst dan obligaties of een spaarrekening. Alleen het risico van aandelen is dat de beurzen soms heftig kunnen schommelen, dit zorgt er soms voor dat een aandeel niks opbrengt. Hier moet je goed tegen kunnen en vooral niet om gaan stressen! Houd altijd goed uw belegger doel in de gaten. Zorgt dat het risico niet al te groot wordt en voorkom eventuele problemen. Probeer altijd een goed evenwicht te vinden tussen rendement en risico, dit werkt min of meer als een weegschaal.

Ervaring

Naarmate je langer belegt en naarmate je meer belegt merk je heel goed dat je telkens beter op de markt kan inspelen, je kan alles beter inschatten en maakt minder beginnersfouten. Ook is het goed om er over na te denken of je het geld voor een langere tijd kan missen, zo weet je namelijk of je in aandelen of beter in obligaties kan beleggen.

Gespreid beleggen

Beleg niet al je geld in één aandeel en beleg nooit meer dan 10% van je totale kapitaal in één aandeel, ook al heb je er nog zo’n goed gevoel over. Door er voor te zorgen dat je aandelen goed verspreid zijn, beperk je de kans op minder grote tegenslagen. Vele beleggingsfondsen bieden je dan ook hele goede mogelijkheden met betrekking tot dit onderwerp.

Slapend rijk worden met beleggen: mogelijk?

De vraag is of slapend rijk worden mogelijk is, het antwoord hierop is ja. Echter is het niet gewoon, normaal is er namelijk veel inspanning vereist om succesvol te worden met beleggen.

Kan je slapend rijk worden?

slapent rijkDat iemand slapend rijk wort zie je niet vaak, het is ook maar voor enkele weggelegd. Meestal is het enkel een droom van iemand om slapend rijk te worden en kan hij/zei die droom niet tot de realiteit laten komen. Ook al is het mogelijk om slapend rijk te worden, om slapend rijk te worden is alvorens heel veel inspanning geleverd. Slapend rijk worden kan op verschillende manieren, een van die manieren is succesvol beleggen.

Succesvol beleggen

Als je begint met beleggen merkt u al snel dat beleggen niet iets is waar je vanaf de eerste belegging oneindig hoge rendementen van hoeft te verwachten. Beleggen is geen geluk of gokspel, er zit een ware wetenschap achter, het is dus ook niet gemaakt voor mensen die gokken op puur geluk. Beleggen vergt veel kennis van onder andere financiële markten en het analyseren van informatie.

Waarop moet ik letten tijdens het beleggen in aandelen?

Elk aandeel van elke onderneming heeft bepaalde kenmerken waarvan elke belegger op de hoogte moet zijn. De belegger moet onder andere weten wat de situatie is op financieel gebied van de onderneming waarin hij gaat beleggen, en de afgelopen koersen van de onderneming. Zoals u leest, allerlei vragen waar een goede belegger rekening mee houdt tijdens het beleggen.

Wanneer aandelen kopen of verkopen?

Wie een groot rendement wil ontvangen op zijn aandelen moet de aandelen op het perfecte moment kopen en verkopen. Als je als belegger aandelen hebt die het heel goed doen op de beurs en waarvan de onderneming een hoog dividend uitkeert is het erg verstandig om als belegger die aandelen even te houden. Dit soort aandelen kunnen in de loop van de tijd een aardig bedrag opbrengen d.m.v. het hoge dividend. Als je heel veel van dit soort aandelen hebt kun je wel zeggen dat je slapend rijk wordt, je wordt slapend rijk als je kan leven van het dividend dat je ontvangt.

Beursintroductie: voordelen en nadelen

Elk jaar trekken verschillende bedrijven naar de beurs. Hiervoor wordt een IPO, initial public offering op touw gezet. Bedrijven die naar de beurs gaan ondervinden voor- en nadelen.

Voordelen vermelding op de beurs

beursintroductieEr zijn verschillende voordelen verbonden aan een IPO.  Een bedrijf zal beter gekend zijn zodra het op de beurs verhandeld wordt, waardoor een IPO gunstig is voor de marketingafdeling. Daarnaast zal ze via de beurs ook eenvoudiger kapitaal kunnen ophalen. Op de beurs zijn grote investeerders aanwezig die op deze manier eenvoudiger te bereiken zijn.  

Ook kan de financiële structuur veranderd worden: door de uitgifte van aandelen kan het bedrijf meer met eigen kapitaal financieren waardoor minder vreemd vermogen nodig is. Ook het aantrekken van een beter management is een mogelijkheid van een IPO. Het bedrijf moet groot genoeg zijn om een beursgenoteerd bedrijf te worden. Deze stap zetten toont aan stakeholders dat het bedrijf de nodige armkracht heeft.

Nadelen IPO of beursgang

Een initial public offering brengt ook nadelen met zich mee.  Zo is er het risico dat het benodigde kapitaal niet opgehaald wordt, waardoor de beursintroductie deels mislukt is. Daarnaast is het aandeel het voorwerp van vraag en aanbod op de beurs. De koers kan veranderen zonder dat er enige invloed op uitgeoefend kan worden. Ook kan iedereen dan de aandelen kopen, wat het bedrijf kwetsbaarder maakt voor overnames. Daarnaast brengt een IPO hogere kosten met zich mee omdat er meer informatie publiekelijk gemaakt moet worden. Dit resulteert in hogere kosten voor de juridische en boekhoudkundige diensten.

Proces toelating beurs

ipoNa de beslissing tot een beursintroductie zal het bedrijf samenwerken met een underwriter. Deze experts in beursintroducties, overnames en fusies zullen zorgen voor de prospectus en de initiële prijs waarvoor ingetekend kan worden op de aandelen. Het bepalen van de prijs is een delicaat onderwerp. Als de prijs te hoog ligt, zullen er te weinig investeerders aangetrokken worden. Bij een te lage prijs is de belangstelling groot, maar lopen ze kapitaal mis doordat de aandelen tegen een hogere prijs aangeboden hadden kunnen worden.

Of de intekenprijs een goede weerspiegeling geeft van de waarde, blijkt na de eerste beursdag. Indien de intekenprijs te hoog of te laag lag, zal deze gecorrigeerd worden door vraag en aanbod tot een prijs waarvoor er zowel kopers als verkopers zijn. Daarom worden aandelen vaak licht ondergewaardeerd aangeboden om beleggers te beschermen tegen verliezen na de eerste beursdag. Ondergewaardeerde aandelen stijgen vaak, waardoor de beleggers ook op korte termijn al meerwaarde genereren.

Hoe start je met beleggen?

Voorheen was beleggen iets voor bejaarde mannen in een kantoor op Wall Street. Tegenwoordig is beleggen echter hip en kan iedereen meedoen. Je kan vaak al meedoen vanaf vijftig euro, en dankzij hefbomen is het zelfs dan nog mogelijk om een leuke winst te behalen. Maar hoe kan je nu eigenlijk starten met beleggen, en wat moet je op een rijtje hebben voordat je kunt beginnen?

Direct starten met beleggen

  1. Vergelijk de verschillende online brokers en kies de broker die het beste bij je past.
  2. Download een gratis demo en begin met oefenen: door te oefenen leer je hoe je moet beleggen.
  3. Begin met echt geld door je eerste storting te doen.

Beleggen: minimum inzet

hefboom online beleggenDe minimum inzet moet je niet tegenhouden, met slechts 100 euro kan je al beleggen bij een goede broker. 

Starten met beleggen is bij Plus 500 helemaal aantrekkelijk! Bij Plus 500 ontvang je namelijk een demo van maar liefst €40.000! Met die €40.000 kan je ontdekken of beleggen wat voor je is en wanneer je er klaar voor bent kan je direct met echt geld gaan beleggen. Klik hier om bij Plus 500 te starten met beleggen >>

Het moderne beleggen

Dit is de moderne manier van beleggen waarbij je niet langer de fysieke eigenaar van het effect bent. De broker beheert het effect voor je waardoor je geen vervelende verantwoordelijkheden of verplichten hebt. Hierdoor is slechts de waardevermindering of -vermeerdering voor jou, en is beleggen een kwestie van een druk op de knop. Beleggingen gaan tegenwoordig vaak op de korte termijn waarbij de open posities direct bekeken kunnen worden.

Wanneer je vandaag bijvoorbeeld CFD aandelen TNT zou kopen en deze aandelen in het verloop van de beursdag met enkele procenten stijgen kan je deze winst direct opnemen door de positie te sluiten. Door op de korte termijn te profiteren van koersschommelingen kan je eigenlijk op elk moment geld verdienen: op een dag bewegen aandelen namelijk flink op en neer!

Ouderwetse beleggen

Wanneer je ouderwets gaat beleggen bij de bank merk je al snel dat het nodig is om veel geld in te zetten. Door hoge commissies lonen beleggingen alleen op de lange termijn en bij grotere orders aangezien er vaste commissies gerekend worden. Beleggen via de bank is dan ook niet meer nodig gezien de komst van online brokers waarbij alles stukken sneller gaat.

Vandaag nog beginnen?

Ben jij klaar om te beginnen met beleggen? Je denkt misschien van niet, maar de kans dat je slaagt is behoorlijk groot. Bekijk eens het broker overzicht en beleg met de demo van Plus 500. Wanneer je alles door hebt is beleggen eigenlijk net zo simpel als sparen op een rekening, met het verschil dat het rendement bij beleggingen veel hoger ligt.