ASM International aandelen kopen

ASM International, vaak afgekort tot ASMI, is een Nederlands, internationaal opererend en beursgenoteerd bedrijf. ASM International is leverancier van machines voor de industrie van halfgeleiders. Maar hoe kan je aandelen kopen in dit bedrijf? En bij welke partij kan je het beste beleggen in ASM aandelen? Je leest er alles over in dit artikel!

Waar kan je het beste ASM aandelen kopen?

Het kopen en verkopen van ASM aandelen doe je bij een online broker. Een broker is een partij waar je door middel van een muisklik een aandeel kunt kopen. De broker doet vervolgens al het werk voor je en zorgt ervoor dat de aandelen die je hebt bestelt aan je account worden toegevoegd. Hieronder kan je zien bij welke broker je ASM aandelen het beste kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel ASM Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor ASM Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in ASM

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in ASM aandelen. De koers van ASM kan constant schommelen. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een nieuwe techniek voor halfgeleiders heeft ontdekt, kan de koers toenemen. Gaat het niet zo goed en geeft het bedrijf een winstwaarschuwing af? Dan is het misschien juist verstandig om te verkopen.

Een goede partij om actief te beleggen in ASM CFD’s is Plus500. Je kan bij Plus500 de mogelijkheden gratis uitproberen door middel van een onbeperkte demo. Op die manier kom je erachter of je winst kunt maken met beleggen in ASM. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account aan te maken (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.).

Plus500 aanmelden

Actuele koers ASM

Voordat je aandelen ASM koopt, wil je natuurlijk weten wat de actuele koers van het aandeel is. Hieronder zie je in de grafiek de koers van ASM. Ook kan je direct een CFD kopen op het aandeel:

Grondlegger halfgeleiders in Europa

ASM International wordt regelmatig genoemd als de Europese grondlegger van productiemachines van halfgeleiders. Het hoofdkantoor zetelt in Almere. In 1984 ontstond uit een joint venture van ASMI met Philips, ASML in Veldhoven. Ook ASML is een beursgenoteerd bedrijf.

Internationale ontwikkeling en productie

ASM International is actief in 16 landen voor hun front-end marktsegment, in zowel Europa, de Verenigde Staten, Japan en Singapore, met zo’n 2.200 werknemers. Daarnaast zijn er faciliteiten op het gebied van assemblage en verpakking in China, Singapore, Hongkong en Maleisië. Dit betreft een minderheidsbelang van 25% in ASM Pacific Technology, afgekort ASMPT. Wanneer je aandelen ASM koopt, investeer je dus in een erg internationaal georiënteerd bedrijf.

Waar staat de afkorting ASM voor?

ASM is een afkorting van Advanced Semiconductor Materials maar in het spraakgebruik wordt al langere tijd alleen nog de afkorting ASM gebruikt. Oprichter was Arthur del Prado, een in Nederlands-Indië geboren Nederlandse ondernemer. Zijn zoon Chuck werd in 2008 zijn opvolger. Arthur del Prado bleef, met zijn grote aandelenbelang, wel adviseur voor de onderneming. Hij overleed in 2016.

ASM op de beurs

Sinds 1981 zijn de aandelen van ASM International genoteerd aan de Nasdaq, de Amerikaanse beurs voor technologie-aandelen. Bijzonder detail: ASMI was het eerste Europese bedrijf dat deze beursgang maakte. In 1996 werden de aandelen ook aan de Amsterdamse Effectenbeurs genoteerd. Je kan hier dus eenvoudig beleggen in ASM.

Resultaten ASM

Als je wil gaan beleggen in aandelen ASM zijn de resultaten van de afgelopen jaren uiteraard ook erg interessant. In 2018 behaalde ASM International een omzet van bijna 820 miljoen euro. Onderaan de streep bleef een nettoresultaat over van bijna 160 miljoen euro.

De omzet was daarmee weer een stuk hoger dan de jaren 2013-2017. Dat geldt ook voor het nettoresultaat, dat slechts een paar keer in de historie fors hoger was dan nu. In 2017 was het nettoresultaat ook veel hoger, namelijk ruim 450 miljoen euro. Dat kwam echter mede door een winst van 285 miljoen euro door het verkopen van een belang in het eerdergenoemde ASMPT. Het nettoresultaat uit de normale bedrijfsactiviteiten was daardoor in 2018 slechts iets lager dan in 2017.

ASMI winstcijfers

Geen unieke naam

Goed om te weten als je overweegt te gaan beleggen in aandelen ASM: de naam van het bedrijf is niet uniek. Er is nog een ASM International, waarbij de afkorting oorspronkelijk stond voor American Society for Metals. Deze organisatie heeft geen enkele verwantschap met ASM International, als producent van halfgeleiders.