AEX index - koers, informatie en aandelen

Welkom bij de informatieve pagina over de AEX of Nederland 25, hier kan je de individuele beurskoersen van alle aandelen bekijken en meer lezen over de opgenomen bedrijven. Daarnaast leggen we uit welke mogelijkheden er bestaan om in de AEX te beleggen.

Hoe wordt de AEX berekent?

De berekening die gebruikt wordt voor de AEX is, zeker in verhouding met andere indices, vrij eenvoudig. Bij de AEX heeft ieder van de vijfentwintig fondsen een bepaald gewogen gemiddelde, waarbij de koers bepaald wordt door de fondsen te vermenigvuldigen met dit gemiddelde en vervolgens te delen door honderd.

Beleggen in de AEX met Plus 500

Plus 500 is van alle online brokers momenteel de enige aanbieder van CFD aandelen uit de Nederland 25 of AEX. De AEX als indice (als geheel) is bij het overgrote deel van de brokers aanwezig als effect om in te beleggen. Een groot voordeel van beleggen door middel van Plus 500 in de AEX en de binnen de AEX geregistreerde aandelen is het feit dat iedereen een welkomstbonus van 25 euro ontvangt waardoor beleggen gratis uitgeprobeerd kan worden!