AEGON aandelen kopen

Aegon is van oorsprong een echt Nederlands bedrijf. De basis ligt bij de bedrijven AGO en Ennia die in 1983 fuseerden. Daar ging wel een jaar onderhandelen aan vooraf. Er werd gekozen voor de naam Aegon omdat die een keurige, degelijke en solide uitstraling zou hebben. AEGON is een groot bedrijf dat wereldwijd actief is. Aandelen AEGON kopen kan dan ook erg aantrekkelijk zijn. Maar hoe doe je dat?

AEGON aandelen kopen

Het kopen van AEGON aandelen doe je eenvoudig bij een online broker. Een online broker is een bedrijf die namens jou aandelen koopt en verkoopt. Voordat je dit kan doen, heb je eerst een gratis account nodig. Nadat je een account hebt geopend zoek je het AEGON aandeel op en druk je op de kopen knop. Vergeet niet om in te vullen hoeveel aandelen je wilt kopen!

Bij de onderstaande partijen kan je het beste AEGON aandelen kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel AEGON Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor AEGON Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in AEGON aandelen

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in AEGON aandelen. Op de korte termijn kan je profiteren van elke kleine beweging. Het is bijvoorbeeld mogelijk om short te gaan op het aandeel AEGON. Je behaalt dan een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt. Ook kan je een hefboom toepassen waarmee je met een klein bedrag toch een grotere positie kunt innemen.

Eén van de beste partijen om actief te handelen in AEGON CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden 100% risico vrij uitproberen door middel van een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen (72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.):

Plus500 aanmelden

Actuele koers AEGON

Het is natuurlijk interessant om te weten tegen welke prijs je aandelen AEGON kunt kopen. Hieronder zie je een grafiek met de actuele koersontwikkeling van AEGON:

Wereldwijd actief

Tegenwoordig is Aegon actief in ruim twintig landen in Europa, Amerika en Azië. Ruim 28 miljoen klanten hebben levensverzekeringen, vermogensbeheerproducten of pensioenen van Aegon. De helft daarvan is Amerikaan.

In 2018 had Aegon wereldwijd ruim 26.000 medewerkers. Als beursgenoteerde onderneming maken de Aegon-aandelen al jaren deel uit van de AEX-index. In zijn lange bestaan heeft Aegon diverse flinke overnames gedaan, zoals in 1999. Toen werd het Amerikaanse verzekeringsbedrijf Transamerica overgenomen voor ruim 8 miljard euro.

Beleggen in AEGON

Omzetontwikkeling

Sinds 2015 heeft Aegon een jaarlijkse omzet van circa 33 miljard euro (in 2018 29 miljard). De drie jaren daarvoor was de omzet een stuk lager, ongeveer 20 miljard euro. Tussen 2005 en 2009 konden er vier keer topomzetten worden genoteerd van om en nabij de 46 miljard euro.

Resultaatontwikkeling

De laatste topwinst dateert uit 2000. Met een omzet van ruim 32 miljard euro bleef er maar liefst 4 miljard aan resultaat over. Een heel ander verhaal was het jaar 2009. De topomzet van ruim 46 miljard bracht een resultaat van 204 miljoen: in absolute zin wellicht een mooie score maar niet in relatieve zin. De resultaten fluctueren door de jaren heen ook meer dan de omzet maar is, op een paar uitzonderingen na, altijd positief.

AEGON resultaten

AEGON in het bankwezen

Onder de naam Knab heeft het bankbedrijf van AEGON, de AEGON Bank NV, een tweede bank. Knab heeft geen fysieke vestigingen en werkt dus alleen online. In 2019 zijn de AEGON Bank NV en Knab samengevoegd.

Sponsoring

Aegon is ook bekend door het sponsoren van diverse sporters, sportclubs en sportbonden. Zo was  het tussen 2008 en 2014 hoofdsponsor van AFC Ajax. Sinds 2008 sponsort Aegon de Tsjechische schaatsster Martina Sablikova en sinds 2004 twee Amerikaanse golfers. Daarnaast was er een sponsorovereenkomst van maar liefst 30 jaar met de KNSB, de Nederlandse schaatsbond, en sponsorde Aegon zes jaar de Nederlandse roeibond.

Oudste rechtsvoorganger

Een leuk detail over AEGON: de oudste rechtsvoorganger van het bedrijf is De Broederlijke Liefdesbeurs. Dit was een coöperatieve uitvaartverzekeraar die al in 1759 was opgericht.

 
Klik hier voor de de actuele koers van dit aandeel, bij Plus 500 is het tevens mogelijk om dit CFD aandeel te kopen of verkopen.