50 euro beleggen met resultaat

Veel mensen hebben niet het idee dat je met een klein bedrag als 10 of 50 euro goede beleggingsresultaten kunt behalen. Toch is dit zeker mogelijk! Wanneer je het slim aanpakt kan je met een dusdanig klein bedrag een goede winst behalen. Maar wat zijn de mogelijkheden wanneer je 50 euro hebt en waar moet je zoal op letten?

50 euro investeren gids

Hoe kan je met 50 euro beleggen?

Er zijn twee manieren waarop je met een bedrag van 50 euro kunt beleggen

Optie 1: actief handelen met derivaten

Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in derivaten met een bedrag van 50 euro. Het handelen in derivaten brengt de nodige voordelen met zich mee:

  • Dankzij de hefboom kan je met 50 euro in 500 euro aan aandelen handelen.
  • Je kan ook inzetten op dalende markten en dus profiteren van een dalende koers.
  • Je kan heel actief inspelen op het laatste nieuws en de laatste koersontwikkelingen

Maar hoe werkt actief handelen met een derivaat nu precies? Laten we dit toelichten aan de hand van een voorbeeld. Je hebt een aandeel gevonden in een bank dat verhandeld wordt voor vijf euro per aandeel. Met 50 euro zou je fysiek 10 aandelen kunnen kopen. Door een hefboom toe te passen kan je plotseling in 100 aandelen handelen.

Hierdoor kan je winst snel oplopen. Wanneer er goed nieuws uitkomt en de koers van het aandeel 2 euro stijgt, maak je in plaats van 20 euro winst, 200 euro winst! Dat is een rendement van 400%. Logischerwijs kan je met actief handelen dus ook sneller geld verliezen. Het is dan ook altijd aan te raden om een stop loss te gebruiken. Met een stop loss worden je posities automatisch gesloten bij een bepaald verlies.

Wil je actief handelen gratis uitproberen? Probeer het dan uit met een demo door op de onderstaande knop te drukken of vergelijk de beste online brokers.

demo openen

50euro beleggen

Optie 2: handelen in een fonds

50 euro is in veel gevallen niet genoeg om een aandeel te kopen. Dit komt doordat veel aandelen een stuk duurder zijn. Wanneer je het aandeel Apple wilt kopen betaal je vele honderden dollars. Het handelen in een fonds of EFT is dan ook verstandiger.

Een EFT volgt een bepaalde markt. Het is in zo’n geval mogelijk om maandelijks een bedrag van bijvoorbeeld 10 of 50 euro te investeren. Het fond zorgt er vervolgens automatisch voor dat je geld in de juiste bedrijven wordt belegd. Er bestaan fondsen in alle smaken: het is dan ook verstandig om goed na te gaan waar je het beste kunt beleggen. Verderop in het artikel gaan we hier dieper op in.

Wil je zelf in een EFT’s handelen? Dan is DEGIRO de beste partij. Je kan bij deze broker in veel EFT’s handelen zonder enige transactiekosten. Je kan gratis een account openen door middel van de onderstaande knop:

DEGIRO aanmelden

DEGIRO beleggen 50 euro

Optie 3: aandelen kopen

Bij de meeste aanbieders is het niet aantrekkelijk om direct aandelen te kopen. Dit komt doordat bijna alle brokers minimum transactiekosten rekenen. Deze kosten bedragen al snel een paar euro. Op basis van een investering van slechts 50 euro moet je een rendement behalen van minstens een paar procent voordat je zelfs maar winst kunt behalen.

Toch is het sinds kort wel mogelijk om ook met een klein bedrag als 10 of 50 euro te beleggen in aandelen. Dit kan je doen bij Flatex. Bij deze partij is het namelijk mogelijk om 100% gratis te beleggen. Je betaalt geen provisie en daardoor kan je dus ook prima één aandeel kopen.

Het is wel veel werk om met een bedrag van 50 euro constant aandelen te kopen en verkopen. Door het ontbreken van een hefboom kan je met een eenmalige inleg van 50 euro dan ook geen wonderen verwachten. Voor de meeste mensen is beleggen in een fonds dan ook een aantrekkelijkere optie.

Wil je toch zelf aandelen kopen voor 50 euro? Gebruik dan de onderstaande knop:

Flatex aanmelden

Flatex 50 euro beleggen

Kan je winst maken met 50 euro?

Je kan met 50 euro zeker winst maken. Met een eenmalige investering van 50 euro kan je natuurlijk niet extreem veel verdienen. Wanneer je het erg goed doet met actief handelen verdubbel je het bedrag misschien in een jaar. Hier moet je dan wel veel risico’s voor nemen en de kans dat je de 50 euro volledig verliest is dan ook aanwezig.

Wanneer je echter maandelijks 50 euro kan beleggen, heb je al een betere uitgangspositie. Wanneer we uitgaan van een gemiddeld rendement van zeven procent per jaar dan kan je door elke maand 50 euro in te leggen na 10 jaar al meer dan 8.000 euro hebben en na 40 jaar ruim meer dan 100.000 euro. Ook de kleine bedragen hebben dus nut!

Hoe beleg je slim 50 euro per maand?

Iedereen kan 50 euro per maand beleggen. Je kan het simpelweg ergens willekeurig instoppen. Wanneer je echter succes wilt hebben en over een lange tijd tienduizenden euro’s wilt verdienen, zal je het slim moeten aanpakken. Met deze tips zorg je ervoor dat je een goed resultaat bereikt op de lange termijn:

Zorg voor spreiding

Het is erg belangrijk om je geld voldoende te spreiden. Op die manier vang je risico’s zoveel mogelijk op. Dit doe je door bijvoorbeeld in verschillende sectoren en landen te beleggen. Je kan dit eenvoudig bereiken door in een fonds te beleggen met een goede risicospreiding. In ons artikel over spreiding lees je alles wat je moet weten om een goede spreiding te bereiken.

Beleg goedkoop

Sommige beleggers verliezen al snel de kosten uit het oog. Ze kiezen ervoor om 50 euro te beleggen bij bijvoorbeeld de Rabobank. Dit is echter onverstandig. Bij de grote banken liggen de transactiekosten namelijk relatief hoog.

Een verschil in kosten van een procent lijkt gering, maar kan in de praktijk op de lange termijn een rendement dat duizenden euro’s lager ligt betekenen. Lees hier meer over goedkoop beleggen.

Wees geduldig

Een goede belegger heeft engelengeduld. Het gaat niet altijd voorspoedig in de beurs. Als je tientallen jaren gaat beleggen dan kan je niet verwachten dat de cijfers altijd groen kleuren. Er zullen perioden zijn waar je beleggingen flink rood kleuren en je alleen maar geld verliest. Wees sterk en houd je positie vast! Juist op deze momenten.

Behoud je rust

Het is belangrijk om alleen te beleggen met geld dat je kunt missen. Wanneer je extreem zenuwachtig wordt van het investeren van 50 euro, dan kan je dit misschien beter niet doen. Beleg alleen met geld dat je echt kunt missen. Wanneer je een buffer nodig hebt dan is het verstandiger om je geld daarin te steken.

Wanneer je succes wilt hebben met een maandelijkse belegging, moet je het geld echt een langere tijd in het fonds laten zitten

Discipline

Ten slotte is discipline belangrijk. Bedenk van tevoren op welk moment je automatisch elke maand 10,20 of misschien wel 50 euro belegt. Ga deze transactie niet plotseling stopzetten omdat je nieuwe schoenen wilt kopen. De sleutel tot succes is consistentie.

Je weet immers nooit of je in een maand op een top of juist in een dal instapt. Door periodiek in te stappen schakel je deze schommelingen uit waardoor je betere resultaten kunt behalen.

Conclusie: elke maand 50 euro beleggen

Elke maand 50 euro beleggen is in de meeste gevallen een verstandige keuze. Wanneer je het geld kunt missen en je in de toekomst meer geld wilt hebben, dan is beleggen een manier om dit te bereiken. Bedenk wel dat elke vorm van beleggen risico’s met zich meeneemt. Er zijn dus geen garanties en je kan altijd (een deel van) je inleg verliezen.

50 euro investeren in Bitcoin

Veel mensen zien Bitcoin tegenwoordig als een interessante investering. Dit is niet heel vreemd. De digitale munt is immers enorm veel in het nieuws geweest. Op een dag kan de koers zomaar tientallen procenten stijgen of dalen. Zeker wanneer je hier actief in handelt kan je leuke bedragen verdienen.

Ook met 50 euro kan je actief handelen in de Bitcoin. Hiervoor heb je een account nodig bij een online broker. De online broker maakt het vervolgens mogelijk om in een klein deel van de Bitcoin te investeren. Met 50 euro koop of handel je dan in bijvoorbeeld 1/200e Bitcoin. Je ontvangt dan ook 1/200e van de prijsstijging of -daling.

Bicoin 50 euro investeren