Hoe beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is een uitdagende stap, beleggen is niet zo makkelijk als wat het lijkt. In dit artikel geven we u tips en informatie over het onderwerp ‘’hoe beginnen met beleggen’’.

Beginnen met beleggen

beginnen beleggenBij een heleboel banken en andere instanties kan je direct een beleggingsrekening open en beginnen met beleggen. Het kan bij bedrijven die er gespecialiseerd in zijn zoals Alex maar het kan ook gewoon bij uw eigen bank zoals ING. Bij uw eigen bank kunt u ook een zogenoemde effectenrekening openen. Begin niet zomaar met beleggen, verdiep je in het gene waar in je wilt beleggen.

Plannen

Een goed beleggingsplan is altijd handig wanneer je actief begint met beleggen, je moet weten waarin je wilt beleggen en hoe je wilt beleggen.

Stel een risicoprofiel vast

Meestal hebben aandelen een hogere opbrengst dan obligaties of een spaarrekening. Alleen het risico van aandelen is dat de beurzen soms heftig kunnen schommelen, dit zorgt er soms voor dat een aandeel niks opbrengt. Hier moet je goed tegen kunnen en vooral niet om gaan stressen! Houd altijd goed uw belegger doel in de gaten. Zorgt dat het risico niet al te groot wordt en voorkom eventuele problemen. Probeer altijd een goed evenwicht te vinden tussen rendement en risico, dit werkt min of meer als een weegschaal.

Ervaring

Naarmate je langer belegt en naarmate je meer belegt merk je heel goed dat je telkens beter op de markt kan inspelen, je kan alles beter inschatten en maakt minder beginnersfouten. Ook is het goed om er over na te denken of je het geld voor een langere tijd kan missen, zo weet je namelijk of je in aandelen of beter in obligaties kan beleggen.

Gespreid beleggen

Beleg niet al je geld in één aandeel en beleg nooit meer dan 10% van je totale kapitaal in één aandeel, ook al heb je er nog zo’n goed gevoel over. Door er voor te zorgen dat je aandelen goed verspreid zijn, beperk je de kans op minder grote tegenslagen. Vele beleggingsfondsen bieden je dan ook hele goede mogelijkheden met betrekking tot dit onderwerp.